Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 228 (8145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

CyberMan 2022

Un elev al Colegiului Militar a fost premiat în cadrul unui concurs național de apărare cibernetică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevul sergent Ștefan Romaș, de la Colegiul Național Militar ,,Ștefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc, a fost premiat în cadrul exercițiului de apărare cibernetică CyberMan 2022, la secțiunea ,,Red and Blue", categoria MApN.

Tânărul a obținut locul al III-lea, alături de coechipierii din Colegiul Național Militar ,,Dimitrie Cantemir" Breaza și din Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul" Alba Iulia.

Evenimentul a fost organizat de Comandamentul Apărării Cibernetice din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), s-a desfășurat în mediul online și a reunit peste 240 de participanți.

Premierea a avut loc vineri, 23 septembrie, la sediul Comandamentului Apărării Cibernetice.

Performanța elevilor militari este rezultatul pasiunii, dăruirii și muncii depuse de aceștia în timp.

,,Experiența avută în cadrul evenimentului organizat de Comandamentul Apărării Cibernetice a fost unică, din punctul meu de vedere, deși am mai participat la competiții de securitate cibernetică sau din diverse arii ale informaticii. Secțiunea <Red&Blue> (cea la care echipa colegiilor militare a urcat pe podium anul acesta) a fost ceva inedit. Este o experiență pe care sigur am de gând să o repet", spune Ștefan.

 

Diplomă, medalie și un curs de specialitate

În trecut, elevul sergent Ștefan Romaș a participat și la CyberMan III, unde a fost premiat cu un curs de specializare Cisco Cyber OPS, iar la această competiție, pe lângă diplomă și medalie, a fost recompensat cu un curs de specializare Cisco CCNA.

Exercițiul CyberMan 2022 își propune antrenarea specialiștilor militari și civili în identificarea amenințărilor cibernetice, analiza și răspunsul la incidente de securitate cibernetică, precum și identificarea și atragerea de tinere talente în domeniul securității și apărării cibernetice.

CyberMAN22 a reunit participanți din instituțiile sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională (MApN, SRI, STS, SPP, MAI); elevi din cadrul colegiilor naționale militare din țară (Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Alba Iulia); elevi din cadrul școlilor militare de maiștri militari și subofițeri pentru comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică; studenți ai academiilor militare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev al Colegiului Militar a fost premiat în cadrul unui concurs național de apărare cibernetică.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un elev al Colegiului Militar a fost premiat în cadrul unui concurs național de apărare cibernetică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei