Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 223 (8140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu fonduri PNRR

Centru de colectare a deşeurilor voluminoase, de grădină sau din construcţii, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

municipiului Fălticeni vrea să deschidă un centru de colectare a deşeurilor voluminoase, care urmează să fie construit cu fonduri PNRR. În acest sens, Consiliul Local a aprobat în după-amiaza de marţi, 20 septembrie, proiectul „Înfiinţarea şi dotarea unui centru de colectare prin aport voluntar în Municipiul Fălticeni - Runda I”,pentru care se poate obţine finanţare nerambursabilă de cel mult 778.000 de euro fără TVA (circa 3,3 milioane lei), valoare integral eligibilă.

Locaţia pentru centrul de colectare deşeurilor mari a fost stabilită în vecinătatea Staţiei de epurare, acesta urmând să completeze sistemul de colectare a gunoiului gestionat de SC Goscom. La acest centru de colectare, locuitorii din urbea de pe Şomuz vor putea duce deşeuri provenite din construcţii, deșeuri electrice, sanitare, deşeuri din grădină, precum şi obiecte de uz casnic mari.

Așa cum am aflat de la primarul Cătălin Gheorghe Coman, pe 13 septembrie 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr. 2367/08.09.2022 pentru aprobarea Ghidului specific privind regulile şi condiţiile aplicabile finanţării din fondurile europene aferente Planului naţional de redresare şi rezilienţă în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C3/S/I.1.A, pentru subinvestiția I1.A. „Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar”, investiţia I1. „Dezvoltarea, modernizarea şi completarea sistemelor de management integrat al deşeurilor municipale la nivel de judeţ sau la nivel de oraşe/comune”, componenta 3. Managementul deșeurilor. În urma deciziei unanime a deliberativului local, municipiul Fălticeni poate depune începând cu data de 22 septembrie 2022, ora 12.00, cererea de finanțare pentru înfiinţarea unui centru de colectare prin aport voluntar.

 

Colectarea deşeurilor care nu pot fi colectate în sistem ,,door-to-door”

„Având în vedere necesitatea modernizării sistemului de gestionare a deşeurilor la nivelul municipiului Fălticeni, înfiinţarea unui Centru de colectare prin aport voluntar va asigura colectarea separată a deşeurilor menajere care nu pot fi colectate în sistem door-to-door, respectiv deşeuri reciclabile şi biodeşeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, deşeuri voluminoase, deşeuri textile, deşeuri din lemn, mobilier, deşeuri din anvelope, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, deşeuri periculoase, deşeuri de grădină, deşeuri din construcţii şi demolări.

Este un proiect pe care doream de mult să îl realizăm, iar sursa de finanţare identificată pentru acest obiectiv de investiții este Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C3: Managementul deşeurilor.

Este vorba de deşeurile mari, voluminoase, pe care operatorul local de salubritate Goscom nu le ridică, iar variantele identificate până acum sunt foarte costisitoare. Avem posibilitatea să facem noi acest lucru şi să construim la Fălticeni, într-o locaţie care ne aparţine, în zona Staţiei de epurare, acest depozit. Este necesară suprafaţa de 3.000 de metri pătraţi, noi avem disponibile acolo 2 hectare, deci putem să facem investiţia.

Depozitul va fi gestionat de către noi, tot noi vom valorifica toate deşeurile care se vor aduce acolo prin modalităţile pe care ni le va comunica Agenţia de Protecţia Mediului. Deşeurile nu le vom colecta noi din oraş. Dacă are cineva o canapea, o aduce şi o predă. Obiectele aduse sunt sortate pe categorii şi depozitate.

Pentru deşeuri de construcţii vom contacta o firmă specializată care are concasor, le va măcina, resturile de beton fiind folosite de staţiile de ciment sau la construcţia drumurilor.

Până acum Goscom mai făcea câte un mic compromis, în sensul că dacă nu sunt foarte mari, mai ia două cauciucuri, resturi de mobilier. Dar nu le va mai ridica”, a declarat primarul Cătălin Coman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru de colectare a deşeurilor voluminoase, de grădină sau din construcţii, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Centru de colectare a deşeurilor voluminoase, de grădină sau din construcţii, la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cocktail de creveți cu sos de cognac și portocală Ingrediente:-1 kg creveți cruzi -100 ml cognac-zeama de la 2 portocale-sos de soia-orez basmatic-unt-verdeață -ulei de măsline  Mod de preparareSe decortichează creveții, cozile se pun separat, iar restul de capuri și coji se pun la fiert cu:... Citeşte