Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 223 (8140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Activități

„Caravana ASCOR - Pe urmele prietenului tuturor”, în Parohia Ortodoxă Ilișești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Parohia Ortodoxă Ilișești s-a desfășurat, în perioada 17 – 18 septembrie 2022, proiectul „Caravana ASCOR - Pe urmele prietenului tuturor”, eveniment organizat de ASCOR – Filiala Suceava, în colaborare cu Școala „Simion Florea Marian”, director Ramona Savin.

Programul a cuprins ateliere de studiu biblic, jocuri interactive, sesiuni de cateheză susținute de prof. Cristi-Gabriel Hurjui, consilier eparhial și responsabil cu catehizarea parohială în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, pentru copii cu vârstele cuprinse între 6 și 15 ani. Fiecare participant a primit la sfârșitul activităților Noul Testament, „cadou achiziționat prin colectele săvârșite la Parohia <Sfântul Andrei> din Burdujeni și <Înălțarea Sfintei Cruci>”.

Am aflat de la Diana-Maria Biciușcă, coordonator pe departamentul Credință-Cultură în cadrul ASCOR - Filiala Suceava, că în prima zi a proiectului, sâmbătă, „ne-am adunat în Biserică și am împreunat cu toții mâinile pentru o rugăciune de început bun. Apoi, am intrat în prăznicarul parohiei și am început prima serie de ateliere introductive în citirea Noului Testament, unde am învățat cum se caută trimiterile, cine a scris cele două cărți și care erau legile ce guvernau cele două perioade istorice – înainte și după Hristos. Pentru a avea un legato, am citit prin intermediul trimiterilor Rugăciunea Domnească si am vorbit despre tipurile și importanța rugăciunii, subliniind faptul că omul are nevoie de a comunica neîncetat cu Tatăl Ceresc. Pauza binemeritată ne-a distrat prin câteva jocuri de memorie și de mișcare până la sosirea mesei asigurate de părintele Marius Ungureanu, preot paroh la Biserica <Adormirea Maicii Domnului>”.

Programul zilei de sâmbătă, 17 septembrie, a continuat, după-masă, cu momente muzicale și cu o sesiune despre bucurie și tristețe. Pentru că s-a ajuns la concluzia că fricile „ne împiedică bucuria, ne-am pus fricile în baloane pe care ni le-am spart unii altora, înțelegând că doar împreună putem trece peste cele mai nefaste momente și sentimente. Am continuat cu o sesiune mai diferită, despre managementul priorităților; unde am militat pentru rolul programului în viața noastră, cu precădere al programului de rugăciune”, povestește Diana-Maria Biciușcă.

Duminică, în cea de a doua zi a caravanei, alături de copii, voluntarii ASCOR Suceava au dat răspunsurile la strană. La sfârșitul predicii susținute de părintele Marius Ungureanu, organizatorii au acordat copiilor diplome și Noul Testament.

După Sfânta Liturghie, participanții s-au destins cu jocuri de improvizație pentru a stimula creativitatea, urmând ca, după acestea, să vorbească despre „Micul Prinț”. „Din acest mic tratat de esență, am discutat despre existența baobabilor, asociați cu Răul, căutând soluții de combatere, dintre care, cea mai importantă, ruperea la timp a neghinei care începe să răsară în sufletul nostru. La această discuție ni s-a alăturat și domnul profesor Cristi-Gabriel Hurjui, care a continuat să ne vorbească despre sfinți, despre existența îngerilor și despre Evanghelia zilei.

Ne-am luat rămas bun cu lacrimi de bucurie, cu o îmbrățișare de grup și cu siguranța că Hristos este și va fi mereu în mijlocul nostru”, a concluzionat Diana-Maria Biciușcă, coordonator pe departamentul Credință-Cultură în cadrul ASCOR - Filiala Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Caravana ASCOR - Pe urmele prietenului tuturor”, în Parohia Ortodoxă Ilișești.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Caravana ASCOR - Pe urmele prietenului tuturor”, în Parohia Ortodoxă Ilișești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cocktail de creveți cu sos de cognac și portocală Ingrediente:-1 kg creveți cruzi -100 ml cognac-zeama de la 2 portocale-sos de soia-orez basmatic-unt-verdeață -ulei de măsline  Mod de preparareSe decortichează creveții, cozile se pun separat, iar restul de capuri și coji se pun la fiert cu:... Citeşte