Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 220 (8137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Daune

Pagube de peste 4,4 milioane de euro provocate în județ de ploile torențiale și viiturile din perioada aprilie-septembrie 2022

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura şi Consiliul Judeţean Suceava vor înainta către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației un proiect de hotărâre de guvern privind alocarea sumei de 22,16 milioane lei (4,4 milioane de euro) din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, în vederea refacerii infrastructurii afectate de ploile torențiale și viiturile care au avut loc în perioada aprilie – 5 septembrie a.c., a informat Prefectura, printr-un comunicat de presă. Suma va fi folosită integral pentru executarea lucrărilor stabilite prin documentaţiile tehnice.

Drumurile județene, comunale, vicinale, forestiere, agricole și de exploatare cuprinse în proiectul de hotărâre de guvern sunt în administrarea Consiliului Județean Suceava și a consiliilor locale, iar pentru refacerea obiectivelor de infrastructură în cauză nu sunt semnate contracte de finanțare prin alte programe.

În perioada aprilie – 5 septembrie a.c., pe teritoriul judeţului Suceava s-au înregistrat precipitații abundente de până la 78,3 l/mp, care au provocat viituri semnificative în bazinele hidrografice ale râurilor Suceava, Bistriţa şi Moldova, cu precădere pe afluenţii acestora. Acestea au produs pagube de peste 4,4 milioane de euro infrastructurii administrate de CJ și de consilii locale din 41 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate au trimis către Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Suceava rapoarte operative, după care comisii mixte formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, ISU și SGA Suceava s-au deplasat în teren, unde au constatat/evaluat pagubele produse infrastructurii şi gospodăriilor.

„Deoarece fenomenele meteohidrologice periculoase s-au succedat într-o perioadă scurtă de timp, executivele unităţilor administrativ-teritoriale afectate nu pot acoperi din bugetul propriu sumele necesare refacerii infrastructurii, în lipsa unui ajutor guvernamental”, se arată în comunicat.

Astfel, în data de 17 septembrie a.c., Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a adoptat o hotărâre pentru solicitarea ajutorului guvernamental.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pagube de peste 4,4 milioane de euro provocate în județ de ploile torențiale și viiturile din perioada aprilie-septembrie 2022.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pagube de peste 4,4 milioane de euro provocate în județ de ploile torențiale și viiturile din perioada aprilie-septembrie 20220.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei