Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 220 (8137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Speranță

Încrederea în Spitalul de Urgență Suceava ar putea fi recâștigată când va deveni spital clinic, speră directorul medical, dr. Dimitrie Siriopol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare câștig al acreditării Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava ca spital clinic va fi recâștigarea încrederii populației în calitatea actului medical prestat de doctorii din cea mai mare unitate medicală din județ. Aceasta este speranța directorului medical al spitalului, conf. univ. dr. Dimitrie Siriopol. Acesta consideră că schimbarea statutului reprezintă „o certificare a calității actului medical și a infrastructurii disponibile la nivelul Spitalului Județean de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava”. „Sperăm ca această modificare, practic o normalizare a statutului spitalului, să aducă și o revenire a încrederii populației județului în calitatea actului medical efectuată în această unitate”, a afirmat dr. Siriopol.

În opinia sa, asocierea spitalului cu Universitatea „Ștefan cel Mare” va asigura accesul mai facil la o infrastructură importantă de cercetare, mai ales că instituția academică suceveană este „universitatea cu cea mai rapidă ascensiune din România, ce a devenit în ultimii ani una din cele mai importante instituții de învățământ superior din România”.

„Cheia oricărui progres este reprezentată de colaborarea în diverse arii de expertiză, având un numitor comun, în acest caz acesta fiind îmbunătățirea continuă a calității activității medicale. Prin asocierea celor două instituții se asigură trecerea la un nivel superior atât pentru spital, cât și pentru universitate, Suceava urmându-și traseul pentru a deveni un pol din ce în ce mai important, un centru regional în adevăratul sens al cuvântului, atât medical, cât și universitar”, a mai spus conf. univ. dr. Dimitrie Siriopol.

În Spitalul de Urgență Suceava, din aproximativ 270 de medici, 27 au deja studiile doctorale finalizate și sunt doctori în științe medicale.

Schimbarea de statut, din spital județean de urgență în spital clinic universitar, este preconizată să se producă efectiv la sfârșitul acestui an, după primirea avizului din partea Ministerului Educației și ulterior a acreditării din partea Ministerului Sănătății.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încrederea în Spitalul de Urgență Suceava ar putea fi recâștigată când va deveni spital clinic, speră directorul medical, dr. Dimitrie Siriopol.
 Vizualizări articol: 1332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încrederea în Spitalul de Urgență Suceava ar putea fi recâștigată când va deveni spital clinic, speră directorul medical, dr. Dimitrie Siriopol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei