Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 220 (8137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Consiliere profesională pentru elevi ai Colegiului „Petru Mușat”, într-un proiect de aproape 500.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți elevi ai Colegiului Tehnic „Petru Mușat” Suceava, cei mai mulți din mediul rural, au fost consiliați și ajutați să cunoască și să se integreze mai ușor pe piața muncii în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Proiectul „POT - Parteneriat, Oportunitate, Transfer de competențe” s-a derulat în perioada 12 august 2020 – 7 septembrie 2022, având o valoare de 2.366.599 de lei.

Potrivit prof. Maria Teodoreanu, directoarea liceului, ”obiectivul proiectului a constat în dezvoltarea aptitudinilor și competențelor profesionale practice specifice pentru 181 elevi, din care 83% din mediul rural, prin programe de învățare la locul de muncă, în domeniile Mecanică, Turism și Alimentație Publică, Comerț, Estetică și igiena corpului omenesc, Electromecanică, Electric și Fabricarea produselor din lemn, în vederea inserției viitoare pe piața muncii a cel puțin 39 de elevi”.

De asemenea, prin proiect au fost acordate 388 de burse și au fost dotate 4 ateliere (unul pentru domeniul Mecanică; unul pentru specializarea Ospătar (chelner), vânzător în unităţi de alimentație; un atelier pentru specializarea Bucătar; un atelier pentru specializarea Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist).

Prin proiect au fost încheiate 181 de parteneriate între angajatori și elevi, iar 188 de elevi au participat la programe de formare la locul de muncă.

„Activitățile de consiliere, orientare profesională și dezvoltare personală a elevilor din cadrul proiectului au ajutat grupul țintă să-și identifice propriile calități, să cunoască cerințele și oportunitățile pieței muncii și să primească îndrumare spre obținerea calificării vizate. De asemenea, serviciile de consiliere și orientare profesională le-au oferit elevilor informații actualizate privind competențele teoretice și practice necesare la angajare, situația actuală de pe piața muncii locale și naționale și prognozele asupra evoluției viitoare a acesteia, astfel încât aceștia să cunoască pașii necesari pentru a se îndrepta către o carieră de succes. În urma participării la stagiile de practică, elevii care au îndeplinit condițiile de eligibilitate au primit burse în cuantum de 150 lei pe săptămână pentru perioada de instruire practică”, au mai menționat reprezentanții colegiului.

Aceștia au specificat că la finalul proiectului, elevii dețin cel puțin minimul competențelor necesare ocupării postului vizat și sunt capabili să utilizeze echipamentele și programele folosite de angajatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliere profesională pentru elevi ai Colegiului „Petru Mușat”, într-un proiect de aproape 500.000 de euro.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliere profesională pentru elevi ai Colegiului „Petru Mușat”, într-un proiect de aproape 500.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei