Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 219 (8136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Casă nouă

Sală de clasă SMART, amenajată de elevi ai Colegiului „Nicu Gane” și dirigintele lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un colectiv de elevi ai Colegiului Național ”Nicu Gane” Fălticeni, împreună cu dirigintele lor, și-au propus să înceapă noul an școlar într-o sală de clasă modernă, prietenoasă, adaptată cerințelor și nevoilor actuale.

Au căutat idei privind amenajarea sălii, sponsori, iar câteva luni mai târziu, la începutul acestui an școlar, s-au putut bucura de noua lor „casă”.

Este vorba despre elevii dintr-a XII-a F, care au reușit să schimbe complet fața clasei lor, datorită unei investiții din fonduri private, atrasă de prof. Elena Cristina Nechifor, diriginta lor.

Împreună au reușit să adune circa 9000 de euro, 7000 de euro fiind valoarea sponsorizării făcute de firma Dedeman. Din aceștia bani au fost înlocuite mobilierul școlar, caloriferele, jaluzelele, a fost refăcută instalația electrică, parchetul a fost rașchetat și lăcuit, pereții au fost gletuiți și văruiți.

Nu în ultimul rând, poate cel mai important aspect, donațiile le-au permis elevilor achiziționarea unei table interactive, a unei table magnetice, televizor smart, multifuncțională, router wireless și sistem audio.

Clasa (sala C5 din corpul C) a fost decorată cu lucrări realizate de elevele Maria Pintiliescu și Gabriela Cîmpeanu.

Potrivit prof. Cristina Nechifor, „proiectul a fost realizat datorită unei sponsorizări din partea companiei Dedeman, cu sprijin din partea comunității profesorilor și a unor reprezentanți din mediul de afaceri fălticenean”.

Punctul de pornire al proiectului intitulat „Împreună pentru educație” a fost corelat cu inițiativele altor două cadre didactice de la colegiul fălticenean, prof. dr. Dana Anton și prof. Anca Șoldănescu, care au amenajat și dotat cu echipamente digitale, pe parcursul anului școlar 2021-2022, trei săli de clasă SMART și laboratorul tematic de limba engleză, English Lab. O altă sală din corpul C a fost modernizată de prof. diriginte Alina Ciubotaru, tot în anul școlar anterior.

 

Un mediu de învățare prietenos

Prof. Cristina Nechifor a coordonat întregul proces de reamenajare a sălii de clasă. În cadrul orelor de economie din semestrul al II-lea al anului școlar anterior, profesoara a proiectat, analizat și a lucrat în echipe cu elevii clasei a XI-a F, fundamentându-și investiția cu feedback direct de la beneficiari.

„Investiția în educație a fost și este cu beneficii multiple pentru azi și pentru mâine. O sală de clasă, un mediu de învățare prietenos, aparatură, tehnologie, metode moderne de învățare și mai apoi gândire critică, abilitatea de a învăța, rezultate ale învățării sporite, încredere în sine și, de ce nu, o stare de bine”, a punctat aceasta.

Pe lângă sponsorizarea principală făcută de compania Dedeman, s-au alăturat demersului și au sprijinit proiectul și alte firme și persoane din comunitatea fălticeneană: Alma Clinic Fălticeni și farmacistul Alexandru Mitocaru, Ionel Grumăzescu, SC TrioNec SRL, ing. Mihai Nechifor, SC Den SRL, Maria Nechita, Gicuța Țolescu, Cosmin Năstacă.

Coordonatoarea proiectului, prof. Cristina Nechifor, a transmis mulțumiri colegilor și personalului școlii, care s-au implicat concret în desfășurarea unor activități din acest proces: Ciprian Nedelcu, Doina Constantin, prof. Liliana Oniciuc, Costică Anechitoaie, Gheorghe Mihai, Lucian Lazăr, Mihaela Sandu și alții. De asemenea, mulțumiri au fost adresate și directorilor, prof. dr. Luminița Corbu (director adjunct) și prof. dr. Codrin Bența (director), care au oferit sprijin în vederea obținerii avizului de realizare a investiției, prin colaborarea cu reprezentanții Primăriei Municipiului Fălticeni.

Arh. Andreea Cioban, absolventă a Colegiului „Nicu Gane”, a contribuit cu idei privind amenajarea spațiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sală de clasă SMART, amenajată de elevi ai Colegiului „Nicu Gane” și dirigintele lor.
 Vizualizări articol: 1546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Sală de clasă SMART, amenajată de elevi ai Colegiului „Nicu Gane” și dirigintele lor4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei