Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 217 (8134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declarație

Ministrul Educației: „În Suceava, elevii plătesc cele mai scumpe abonamente pentru transport din țară”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-o conferință de presă referitoare la decontarea transportului elevilor navetiști, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a menționat că Suceava este „într-adevăr cel mai scump loc din România” în ceea ce privește costul abonamentelor plătite de elevi pentru a ajunge din localitatea de domiciliu la școală.

„La stabilirea acestor plafoane (n.r. de decontare) ne-am gândit exact la județele Suceava și Constanța, unde sunt cele mai scumpe abonamente”, a mai completat oficialul de la București.

Acesta a făcut referire și la cazul elevului din Panaci, din clasa a XI-a, care face naveta zilnic până la un liceu din Vatra Dornei și care plătește lunar pentru abonamentul la microbuz 480 de lei. Din această sumă, statul îi decontează 15%.

Cîmpeanu a menționat că în acest an școlar transportul se decontează integral de către Ministerul Educației, prin Inspectoratele Școlare Județene, până în luna decembrie urmând a fi decontate circa 60 de milioane de lei. Numărul estimat de elevi care au nevoie de transport între localitatea de domiciliu și școală este de 131.000, cei mai mulți elevi provenind din mediul rural.

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, elevii din mediul rural ar putea să aibă o alocație forfetară care „poate ajunge la 200, chiar 300 de lei per elev, peste bursa socială de 200 de lei”, după cum a anunțat miercuri ministrul Educației.

„Este deja pe circuitul de avizare un proiect de ordonanță de urgență, despre care am discutat și sunt convins că va putea să intre săptămâna viitoare pe agenda ședinței de guvern, prin care decontarea transportului se face dublu față de condițiile de până acum”, a spus Cîmpeanu.

„Aceste alocații forfetare, conform proiectului de ordonanță de urgență, pot fi crescute cu până la 50% în cazul în care abonamentul de transport în zona respectivă – avem județe precum Suceava și Constanța, care au tarife foarte mari în raport cu celelalte județe la transport, vor fi prezentate aceste abonamente și alocația forfetară va putea să crească cu 50%”, a completat Sorin Cîmpeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Educației: „În Suceava, elevii plătesc cele mai scumpe abonamente pentru transport din țară”.
 Vizualizări articol: 1602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Educației: „În Suceava, elevii plătesc cele mai scumpe abonamente pentru transport din țară”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei