Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 217 (8134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testare

Calendarul evaluărilor de la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a din acest an școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Calendarul evaluărilor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, din acest an școlar, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Potrivit structurii aprobate, primii care vor susține testarea sunt elevii de clasa a II-a, la începutul lunii mai, apoi elevii din clasele a IV-a, iar la finele aceleiași luni vor fi evaluați colegii lor mai mari, din clasa a VI-a.

Inițiate în anul 2013 sub forma unui proiect pilot, aceste testări naționale au rolul de a urmări evoluţia şi stadiul de pregătire al fiecărui elev, dacă şi unde sunt probleme la nivel de şcoală sau de clasă.

Evaluarea națională de la clasa a II-a are următorul program: Limba română scris - marți, 9 mai 2023; Limba maternă scris - marți, 9 mai 2023; Limba română citit - miercuri, 10 mai 2023; Limba maternă citit - miercuri, 10 mai 2023; Matematică - joi, 11 mai 2023; Limba română pentru minoritățile naționale, scris-citit - vineri, 12 mai 2023.

Calendarul evaluării naționale de la clasa a IV-a:Limba română - marți, 16 mai 2023; Matematică - miercuri, 17 mai 2023; Limba maternă - joi, 18 mai 2023.

Evaluarea națională de la clasa a VI-a:Limbă și comunicare - miercuri, 24 mai 2023; Matematică și Științe ale naturii - joi, 25 mai 2023.

Testele pentru evaluarea naţională au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale, iar nivelul de dificultate este mediu. Rezultatele obţinute nu se trec în catalog şi nu sunt făcute publice, ci au rolul de a verifica stadiului competenţelor evaluate. Totodată, se va şti în ce măsură elevul şi-a însuşit elementele de bază specifice vârstei, insistându-se, ulterior, pe corectarea eventualelor dificultăţi. Rezultatele evaluării se transmit părinţilor elevilor şi vor fi puse în portofoliul educaţional al elevului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calendarul evaluărilor de la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a din acest an școlar.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calendarul evaluărilor de la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a din acest an școlar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei