Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 205 (8122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Rezultate mai slabe ca în 2021 și sub media națională, la cea de-a doua sesiune a bacului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O treime dintre candidații suceveni care au susținut probele examenului de bacalaureat, sesiunea august – septembrie, au reușit să promoveze evaluarea.

Potrivit datelor furnizate de portalul www.bacalaureat.edu.ro, din cei 1.152 de candidați înscriși, s-au prezentat la probe 891. Dintre aceștia doar 269 au reușit să treacă cu bine de examenul maturității (au media peste 6), ceea ce înseamnă că rata de succes a acestei sesiuni a bacalaureatului se cifrează la 30,2%.

Numărul absenților a fost de 261, trei candidați au fost eliminați din examen, iar 619 sunt la categoria „picați.”

Rezultatele din acest an sunt mai slabe comparativ cu cele din 2021, când rata de succes a fost de 33,9%. De asemenea, județul Suceava se situează sub media națională, de 32,5%.

Cei mai mulți dintre candidații din această toamnă, 234 la număr, au medii din intervalul 6 – 6,99, mulți promovând la mustață cea de-a doua sesiune a bacului.

Medii între 7 și 7,99 sunt 26, iar între 8 și 8,99 sunt 6 candidați.

Alți trei candidați au obținut medii peste 9, cel mai bun rezultat aparținându-i unei absolvente de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, care a obținut 9,86.

De cealaltă parte, la două licee din județ nici unul dintre elevii înscrişi la examenul maturității nu a reuşit să promoveze, Liceul Tehnologic "Tomșa Vodă" Solca și Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor.
De altfel, pe lista rezultatelor înainte de contestații figurează mai multe licee unde doar unul, doi sau trei dintre candidați vor primi diploma de bac.

Reamintim că pentru a fi declarat promovat la bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: să fi susținut toate probele de competențe; să aibă minimum nota 5 la fiecare probă scrisă; să aibă cel puțin media 6 la probele scrise.

Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

 

Nici o medie de 10 în țară

Potrivit Ministerului Educației, la nivel național, rata de promovare din sesiunea august-septembrie 2022 (înainte de contestații) - 32,5% - atinge cel mai ridicat nivel din 2009 până în prezent.

La nivel național, nu s-a înregistrat nici o medie de 10.

Contestațiile au putut fi depuse ieri, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format clasic, cât și electronic. În acest sens, candidații au completat, semnat și depus electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1 - 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate mai slabe ca în 2021 și sub media națională, la cea de-a doua sesiune a bacului.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultate mai slabe ca în 2021 și sub media națională, la cea de-a doua sesiune a bacului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de pește dunărean Prepararea acestui sortiment necesită minim patru feluri de pește (crap, caras, biban, știucă, somn).Materie primă: legume – morcov, ceapă, păstârnac, pătrunjel, ardei gras, roșii, verdeață (de preferință leuștean).Operații pregătitoare:... Citeşte