Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 205 (8122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Autoritățile care așteaptă

Nemulțumiri și revoltă printre locuitorii de pe valea Bistriței, după ce căderile de piatră au paralizat circulația rutieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nemulțumiri în creștere și comunități întregi revoltate după ce autoritățile nu au mișcat nici o piatră pentru a debloca drumul național 17B, care leagă Vatra Dornei de Broșteni, pe valea Bistriței. Oamenii care se văd în imposibilitatea de a tranzita drumul și sunt nevoiți să facă un ocol de circa 100 de kilometri acuză autoritățile județene și pe cei de la drumuri naționale că nu iau măsuri pentru a rezolva situația căderilor de pietre de pe versant, fenomen declanșat la mijlocul săptămânii trecute.

De critici nu a fost scutit nici primarul comunei Crucea, zona blocată fiind la Barnar, pe raza amintitei comune, dar nici edilul orașului Broșteni. ”Domnule primar Hurjui (n.r. – primarul din Broșteni), care rute alternative? Eu care locuiesc la Barnar am nevoie să ajung la Holda - Broșteni și trebuie să înconjur pe la Câmpulung. Care rute alternative, domnule!”, sună un comentariu de pe rețelele de socializare. ”O iei prin popchi (n.r. – Popii Rarăului) sau cu pluta pe Bistrița. Probabil astea sunt rutele ocolitoare”, a venit răspunsul ironic la adresa autorităților.

Mugurel Ovidiu Laicu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, instituție care administrează DN 17B, spune că în cursul zilei de miercuri o echipă de specialiști urma să se deplaseze în zona afectată de căderile de piatră pentru a stabili dacă se pot efectua lucrări în siguranță. Cât privește cauza acestor căderi de piatră, se pare că la mijloc este vorba de o fostă exploatare minieră. ”Este vorba, din ce am înțeles, de un puț de la fosta exploatare Isipoaia, care s-a umplut cu apă și creează presiune, ceea ce duce la căderile de piatră. Nu știu cine e vinovat, dar cu siguranță nu noi, cei de la Drumuri Naționale, numai că totul se sparge în capul nostru”, a arătat Mugurel Ovidiu Laicu.

Bani pentru degajarea drumului ar fi, numai că reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava a dat un ordin prin care se interzice circulația în zonă, dar și derularea de lucrări. În prezența acestui ordin, nimeni nu riscă să se apuce de lucru. Așa încât oamenilor din zonă nu le-a rămas decât să se roage la Cel de Sus pentru a rezolva situația. Până atunci, oamenii din zonă se roagă la prieteni sau cunoștințe pentru a-i prelua din zona unde sunt căderi de piatră, după ce au fost aduși în zonă de alte cunoștințe. Este un efort considerabil din partea locuitorilor de pe valea Bistriței, care implică timp pierdut, dar și bani cheltuiți în plus pentru carburant. Mai există și întrebarea cum va ajunge ambulanța sau mașinile de pompieri în eventualitatea unor cazuri de urgență în zonele afectate direct de căderile de piatră de la Barnar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nemulțumiri și revoltă printre locuitorii de pe valea Bistriței, după ce căderile de piatră au paralizat circulația rutieră.
 Vizualizări articol: 1209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nemulțumiri și revoltă printre locuitorii de pe valea Bistriței, după ce căderile de piatră au paralizat circulația rutieră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de pește dunărean Prepararea acestui sortiment necesită minim patru feluri de pește (crap, caras, biban, știucă, somn).Materie primă: legume – morcov, ceapă, păstârnac, pătrunjel, ardei gras, roșii, verdeață (de preferință leuștean).Operații pregătitoare:... Citeşte