Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 205 (8122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Deschiderea lucrărilor Conferinței Naţionale a Bibliotecarilor din România, la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Aula Magna a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava s-au deschis, în cursul dimineții de miercuri, lucrările celei de-a XXXII-a Conferinţe Naţionale a Bibliotecarilor din România, organizată de Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava în colaborare cu Asociaţia Bibliotecarilor din România (ABR). Timp de trei zile evenimentul îşi propune să contribuie la dezvoltarea unui sistem coerent de formare a specialiştilor în ştiinţele informării şi ale documentării, prin schimb de experienţă atât la nivelul cercetării, cât şi al formării personalului din structurile info-documentare.

Dezvoltând tema ”Biblioteca - Spațiu al Informării, Cercetării și Inovării”, evenimentul se va desfășura în format hibrid, peste 250 de profesori documentarişti, profesori, cercetători, doctoranzi, studenţi propunând comunicări științifice care vor fi prezentate pe secțiuni în cadrul conferinței.

Deschiderea a fost făcută de Adriana Secheli, președinta Asociaţiei Bibliotecarilor din România, iar moderatorul discuțiilor și sufletul evenimentului organizat în USV a fost prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, directorul bibliotecii universității.

 

Biblioteca, o arhivă, o memorie a umanității, dar și un spațiu al creativității  

În cuvântul său, prorectorul responsabil cu imaginea USV, prof. dr. ing. Ștefan Purici, a vorbit despre provocările care stau astăzi în fața bibliotecilor de pretutindeni și a spus: ”În ultimii 30 de ani au dispărut circa 8.000 de biblioteci, rămânând în jur de 9.000. Acest ritm nu este favorabil acestor instituții, iar cauzele sunt multiple și voi, bibliotecarii, le cunoașteți mai bine decât mine. În același timp apar noi oportunități pentru biblioteci, noi forme de adaptare la societatea modernă, cum ar fi biblioteci în cloud, biblioteci ca hub-uri de învățare pe tot parcursul vieții, acestea reprezentând forme de organizare, de depozitare și de transmitere a cunoașterii de factură modernă, extrem de atractive pentru tinerele generații.”

Prorectorul USV cu activitatea științifică, prof. dr. ing. Mihai Dimian, a vorbit la rândul său despre importanța colaborării bibliotecilor: ”Cel mai important proiect pentru cercetarea României din ultimii ani a fost cel de acces la literatura electronică de specialitate, prin care s-au adunat toate bibliotecile din România și au reușit să atragă în țară, cu ajutorul fondurilor europene, acces la marile reviste ale lumii, arătând că puterea colaborării este mult mai importantă decât depozitul pe care îl avem acum în instituțiile noastre.”

Prorectorul cu activitatea didactică și asigurarea calității în USV, prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, a vorbit despre deschiderea spre viitor a bibliotecii, ”pentru a crea perspectivele, imaginile spre care tindem, dar în același timp o bibliotecă este și o arhivă, o memorie a umanității. Ea reprezintă, la fel de bine, un loc în care se formează țintele viitorului.”

Din partea conducerii Bibliotecii Universitare a USV a vorbit prof. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, directorul instituției, care a mulțumit conducerii Asociaţiei Bibliotecarilor din România pentru recunoașterea activității colectivului bibliotecii sucevene, alegerea Bucovinei pentru organizarea acestei conferințe nefiind deloc întâmplătoare.

Pe lângă dezbaterile tematice din aceste zile, se vor lansa 5 volume ale Tratatului de biblioteconomie, coordonat de profesorul universitar Mircea Regneală, se vor prezenta câteva biblioteci publice şi şcolare, iar secţiunea de carte veche, conservare şi restaurare va fi organizată la Mănăstirea Dragomirna, în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi cu Muzeul Naţional al Bucovinei. În parteneriat cu Teatrul Municipal „Matei Vişniec”, programul Conferinţei ABR include participarea la evenimentele prilejuite de deschiderea stagiunii teatrale 2022-2023. Ediţia de anul acesta se bucură de participarea unor importanţi reprezentanţi ai instituţiei Bibliotecii şi Bibliotecarilor din Republica Moldova, Ucraina, Spania, Croația, Ungaria, Cehia, Georgia, Italia, Norvegia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deschiderea lucrărilor Conferinței Naţionale a Bibliotecarilor din România, la USV.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deschiderea lucrărilor Conferinței Naţionale a Bibliotecarilor din România, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de pește dunărean Prepararea acestui sortiment necesită minim patru feluri de pește (crap, caras, biban, știucă, somn).Materie primă: legume – morcov, ceapă, păstârnac, pătrunjel, ardei gras, roșii, verdeață (de preferință leuștean).Operații pregătitoare:... Citeşte