Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 205 (8122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluții

Deputatul Ioan Balan vrea reluarea proiectului trenuri de marfă în sistem RO-LA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, căruia i-a cerut să relanseze proiectul trenuri de marfă în sistem RO-LA. Parlamentarul sucevean a amintit că în cursul anului 2018, CFR Marfă organiza primul transport de tip RO-LA pe ruta Dorneşti - Giurgiu Nord – Ruse, modalitate de transport a mărfurilor deosebit de utilă, ecologică și eficientă, prin care camioanele de marfă au fost transportate pe vagoane specializate. ”Ulterior, un grup de lucru româno-ucrainean a decis intensificarea colaborărilor bilaterale pentru infrastructura și transportul de marfă dintre cele două țări. Pasul următor consta în realizarea de către CFR Marfă și Ministerul Transporturilor a unor lucrări de investiții pentru amenajare unor terminale RO-LA în stația Siret, astfel încât transportul de mărfuri din și către Ucraina să fie facilitat de acest tip de transport mixt (rutier/cale ferată). În prezent, ca urmare a agresiunii ruse din Ucraina, transportul rutier de mărfuri prin punctul de frontieră Siret este la cele mai înalte valori din ultimii ani. Mai mult decât atât, camioane de mare tonaj generează o aglomerare suplimentară a traficului rutier și chiar o degradare a infrastructurii rutiere de transporturi. Ca atare, este necesară asigurarea pe termen lung a unui transport de mărfuri, în special produse agro-alimentare, din și către Ucraina”, a arătat Ioan Balan. În acest context, deputatul liberal vrea să afle dacă ministrul Transporturilor are intenția să propună investiții, în regim de urgență, în scopul operaționalizării sistemului de transport de mărfuri în sistemul RO-LA din stația Siret sau Dornești. De asemenea, Ioan Balan vrea să mai afle și care sunt costurile pentru realizarea unui terminal RO-LA de mare capacitate în stația Siret. ”Dată fiind economia de carburanți și beneficiile ecologice ale sistemului de transport RO-LA, vă rog să precizați dacă aceste costuri pot fi susținute din fonduri externe nerambursabile disponibile pentru componenta de mediu/transporturi”, este o altă întrebare adresată lui Sorin Grindeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea reluarea proiectului trenuri de marfă în sistem RO-LA.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan vrea reluarea proiectului trenuri de marfă în sistem RO-LA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de pește dunărean Prepararea acestui sortiment necesită minim patru feluri de pește (crap, caras, biban, știucă, somn).Materie primă: legume – morcov, ceapă, păstârnac, pătrunjel, ardei gras, roșii, verdeață (de preferință leuștean).Operații pregătitoare:... Citeşte