Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 201 (8118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Senatorul PSD Ioan Stan solicită „insistent” partenerilor de coaliție reglementarea pieței energiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, președinte al filialei județene a Partidul Social Democrat, a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că insistă pentru reglementarea, pe termen limitat, a pieței energiei „pentru că acum nu mai putem vorbi deloc de o piață liberă normală”. Senatorul afirmă că piața energiei este acum „puternic distorsionată, disfuncțională, profund speculativă”. „Într-o astfel de piață, modelul plafonării-compensării pur și simplu nu mai face față. Ca urmare a tranzacțiilor speculative, prețul MWh-ului ajunge la niveluri uriașe, ceea ce duce valoarea compensărilor la cote de nesuportat pentru bugetul public, fapt ușor de înțeles pentru oricine se uită la cifre”, a declarat Stan.

În aceste condiții, el solicită „seriozitate, implicare și documentarea temeinică a partenerilor de Coaliție” pe tema energiei. „Speculațiile, arbitrariul, solicitările fanteziste de zeci de miliarde de lei de la bugetul statului nu își găsesc locul în identificarea unor soluții coerente și viabile pentru problemele presante ale românilor provocate de criza prețurilor la energie”, a spus senatorul. În acest context, a afirmat el, PSD va susține în coaliție menținerea prețurilor pentru consumatorii casnici la nivelul plafonat iarna trecută.

Soluția propusă de PSD este reglementarea prețurilor „pentru a se pune capăt speculei”. „Noile reglementări vor viza în mod direct <băieții deștepți> care au mărit speculativ prețurile pe lanțul comercial dintre producător și consumatorul final. După cum se poate vedea, PSD a propus soluții, nu a fugit de răspundere, deși nu gestionează sectorul energetic”, susține Ioan Stan, care este de părere că soluția propusă de partidul său este singura în măsură să stopeze explozia prețurilor, „care afectează atât pe fiecare român în parte, cât și economia națională în ansamblul ei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PSD Ioan Stan solicită „insistent” partenerilor de coaliție reglementarea pieței energiei.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorul PSD Ioan Stan solicită „insistent” partenerilor de coaliție reglementarea pieței energiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei