Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 201 (8118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Consiliul Județean Suceava vrea să investească peste 65 de milioane de lei în siguranța Aeroportului „Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a inițiat proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici și a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții Creșterea gradului de securitate și siguranță la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava.

Potrivit lui Flutur, implementarea acestui proiect urmărește menținerea și creșterea gradului de siguranță și securitate al operațiunilor aeriene, pasagerilor și bagajelor, asigurarea securității traficului aerian, procesarea pasagerilor și a aeronavelor conform capacităților construite și a programelor de zbor, obținerea unor costuri de operare minime, un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător și creșterea calității serviciilor oferite de către aeroport.

Investiția include construirea drumului perimetral, în incintă, cu o lungime de 6.388 m, la care se va adăuga lungimea drumurilor laterale de acces la porți, construirea unui „gard perimetral inteligent”, cu o lungime de 7.700 m, construirea unei clădiri-dispecerat securitate de 598 mp, achiziționarea unui sistem de securitate extins și armonizat, precum și a echipamentelor de securitate, achiziționarea unei autospeciale de aerodrom pentru stins incendii, a unui grup electrogen și sursă neîntreruptibilă (UPS) pentru alimentarea balizajului de obstacolare clădiri și a terminalului existent, a unui echipament pentru întreținerea zonelor de siguranță, a unui utilaj cu grup electrogen și pilon de lumină pentru deservire poziție izolată de parcare și a unei autofreze de zăpadă pentru pistă, căi de rulare și platforme aeroportuare.

Președintele CJ a precizat că sistemele noi vor fi compatibile cu cele vechi și capabile să lucreze interconectate. În urma întocmirii Studiului de fezabilitate s-a estimat că pentru realizarea acestui obiectiv este necesară suma de 65,128 milioane lei, inclusiv TVA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Județean Suceava vrea să investească peste 65 de milioane de lei în siguranța Aeroportului „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Consiliul Județean Suceava vrea să investească peste 65 de milioane de lei în siguranța Aeroportului „Ștefan cel Mare”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei