Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 198 (8115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme vechi

Jumătate din școlile sucevene nu au autorizație sanitară de funcționare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii se vor reîntoarce în bănci în mai puțin de două săptămâni, debutul noului an școlar fiind stabilit pentru data de 5 septembrie.

În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Suceava a realizat o sinteză privind stadiul pregătirilor celor 725 de unități de învățământ din județ (213 unități de învățământ cu personalitate juridică și 512 structuri arondate).

Lipsa autorizaţiilor sanitare de funcționare rămâne unul dintre punctele slabe ale învăţământului sucevean.

Potrivit datelor prezentate de conducerea IȘJ Suceava, 363 de unități școlare nu au autorizație sanitară de funcționare, 327 sunt autorizate de Direcția de Sănătate Publică, iar alte 35 sunt în curs de autorizare.

Majoritatea şcolilor fără autorizaţie sanitară din judeţ sunt în mediul rural și fie nu au apă potabilă, apă curentă, grupuri sanitare în interior, fie proiectele de modernizare prin PNDL nu s-au încheiat încă.

În 19 unități din județ lipsesc apa curentă și grupurile sanitare.

 

Situația avizelor de la Pompieri

Cât privește asigurarea unor condiții optime de începere a activității în anul școlar 2022-2023, 664 de școli au igienizat spațiile în care vor învăța copiii, iar alte 81 nu sunt încă igienizate.

De asemenea, de dezinfecție și dezinsecție (săli de clasă,  laboratoare, cantine, săli de sport, internate) s-au ocupat 519 din cele 750 de școli, la alte 20 acțiunile fiind în curs de realizare.

Referitor la avizarea și autorizarea unităţilor de învăţământ privind securitatea la incendiu, aceste documente nu se eliberează pentru fiecare instituție, ci pentru fiecare construcție administrată de către aceasta.

Astfel, 301 corpuri de clădire dețin autorizație de la Pompieri, 317 corpuri nu au obținut acest document, iar alte 107 (cu una sau mai multe clădiri) nu necesită acest aviz întrucât sunt construite înainte de 1998, când s-a impus obligativitatea acestei autorizații.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jumătate din școlile sucevene nu au autorizație sanitară de funcționare.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jumătate din școlile sucevene nu au autorizație sanitară de funcționare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei