Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 197 (8114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziție

Primăria Suceava nu va reduce iluminatul public pentru a face economie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava nu va recurge la reducerea iluminatului public pentru a face economie la energia electrică. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat că municipalitatea suceveană deja a redus consumul de electricitate la jumătate, prin modernizarea iluminatului public cu lămpi de tip led, mult mai economice decât cele clasice. „Noi deja facem economie de câțiva ani, factura la energia electrică este la jumătate față de cât plăteam înainte de modernizarea iluminatului public. Vom face și în continuare economii, dar nu cred că vom ajunge să stingem iluminatul pe străzi, cum am văzut o serie de inițiative. Nu cred că la orașele mari se pretează acest lucru. Nu sunt economii atât de mari”, a afirmat primarul. 

Acesta a spus că administrația locală va continua programul de schimbare a corpurilor de iluminat cu lămpi de tip led pe încă 21 de străzi din oraș: Cabanei, 21 Decembrie, Traian Țăranu, Petre Țuțea, Octavian Goga, Roma, Morii, Sucevița, Voroneț, Bazarului, Bazelor, Aleea Dumbrăvii, Eraclie Porumbescu, Ilie Ilașcu, Zamcei - Fundătura, Aurel Vlaicu, Dobrilă Eugen, Făgetului, Molidului, Triajului, Petru Comănescu, pe care se vor monta 231 de lămpi și 262 de stâlpi.

De asemenea, se va extinde rețeaua de iluminat public pe străzile Sofia Vicoveanca, Mitocului, Mircea Țurcanu, Cuza Vodă, Emil Diaconescu, Constructorului, Energeticianului, George Călinescu, George Topîrceanu, Ionel Teodoreanu, Matei Millo, Nicolae Cătănescu, Eraclie Porumbescu, Tudor Vianu.

Potrivit lui Ion Lungu, proiectele sunt depuse la Agenția Fondului de Mediu, ghidurile sunt lansate, se așteaptă aprobările.

În ceea ce privește economiile la energia electrică, Lungu a spus că acestea se vor face la iluminatul ornamental, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Nu cred că se pune problema să limităm iluminatul public în municipiul Suceava pentru că noi deja avem făcute aceste economii prin iluminatul de tip led, prin care factura s-a redus la jumătate”, a subliniat primarul de Suceava.

Sistemul de iluminat public din municipiul Suceava a fost modernizat printr-un proiect finanțat cu fonduri elvețiene, în valoare de aproape 3 milioane de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava nu va reduce iluminatul public pentru a face economie.
 Vizualizări articol: 1079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava nu va reduce iluminatul public pentru a face economie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei