Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 193 (8110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autorități puse în dificultate

Pui de leu, găsit în garajul unui bărbat din Rădăuți. Felina era ”cadou pentru fetiță”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Garda de Mediu Suceava a efectuat un control, în urma unei sesizări, la domiciliul unui bărbat din municipiul Rădăuți, reclamat că deține într-o anexă – garaj, un pui de leu. Comisarii de mediu au găsit leul în locația indicată, fiind vorba de un pui de patru-cinci săptămâni.

Bărbatul le-a spus celor de la poliție că a luat „leuțul” pentru un moft al fiicei sale, doar pentru câteva zile. Acesta a negat că a cumpărat leul de pe piața neagră. 

Comisarii de mediu auaplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 25.000 lei, în conformitate cu OUG 195/2005, privind protecția mediului. Se pare că legislația cu privire la cei care dețin un astfel de leu, fără documente sanitar-veterinare, este ambiguă. Practic, nu există norme clare de tragere la răspundere a celui care deține un astfel de animal, ci mai degrabă pentru cel care îl vinde/înstrăinează.

Au fost sesizate și alte autorități, care au demarat anchete, printre ele și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, care supervizează activitatea punctelor zoologice autorizate de la Rădăuți și Ilișești.

De asemenea, și Asociația Casa lui Patrocle s-a implicat în caz.

Poliția Animalelor a demarat și ea cercetări, încercând să stabilească dacă există și fapte de natură penală în acest caz.

Una din primele constatări ar fi că puiul de leu provine de la Colțul Zoologic de la Ilișești, de unde au mai fost vândute feline pe piața neagră.

De altfel, puiul de leu a fost preluat de la Rădăuți și dus chiar la Colțul Zoo de la Ilișești. 

Leul a fost oferit evident fără nici o formă legală, la o vârstă la care nici nu putea fi înstrăinat de mama sa. Nu există dovezi că leul a fost vândut, proprietarul putând să declare de altfel că doar l-a împrumutat pentru câteva zile.

Cert este că ancheta din acest caz este în plină desfășurare și implică mai multe autorități care sunt însă încurcate de faptul că prevederile legale pentru astfel de cazuri sunt în număr redus și ambigue.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pui de leu, găsit în garajul unui bărbat din Rădăuți. Felina era ”cadou pentru fetiță”.
 Vizualizări articol: 1848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pui de leu, găsit în garajul unui bărbat din Rădăuți. Felina era ”cadou pentru fetiță”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Saramură dunăreană Această rețetă adusă de pe meleagurile dobrogene și îmbunătățită, conține o gamă variată de pește proaspăt, cel puțin ce găsim la îndemână (Somn, Crap, Știucă, Caras, Biban).Peștele în prealabil se curăță de solzi și... Citeşte