Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 189 (8106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Colaborare

Polițiștii au ”descins” la școala de vară pentru copiii de etnie ucraineană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți polițiști au ”descins” la cea de-a treia ediție a Școlii de vară pentru copiii de etnie ucraineană din județ, ce a avut loc în perioada 8-12 august, în comuna Bălcăuți. Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au răspuns invitației organizatorilor și au prezentat, printre altele, aspecte privind răspunderea penală a minorilor, delincvența juvenilă, reguli de siguranță privind folosirea internetului, formulând recomandări copiilor pentru perioada vacanței de vară, astfel încât să nu devină victime ale infracțiunilor sau accidentelor rutiere.

”Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava au prezentat aspecte care au avut ca scop conștientizarea participanților cu privire la pericolul reprezentant de consumul de alcool, tutun și droguri. În cadrul activității au fost organizate și jocuri demonstrative în care s-au folosit ochelarii care deformează realitatea, simulând efectele consumului de alcool sau droguri. La activități au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Suceava și ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Școala de vară este organizată în baza unui acord de colaborare între județul Suceava, prin Consiliul Județean Suceava și Raionul Cernăuți, prin Consiliul Regional Cernăuți, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Uniunea Ucrainenilor din România - Filiala Suceava și comuna Bălcăuți, prin Consiliul Local Bălcăuți.

Polițiștii au mai amintit că în perioada întregii vacanțe de vară are loc campania ,,Vacanță în siguranță”. ”În cadrul campaniei polițiștii desfășoară pe perioada verii întâlniri și activități interactive cu minorii participanți la școli de vară, tabere și alte evenimente, pentru a interacționa cu ei și pentru a le oferi sfaturi de vacanță cât mai pe înțelesul lor. Polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității derulează activități interactive cu toate categoriile de elevi, temele principale fiind prevenirea consumului de alcool, dar și de substanțe psihoactive, prevenirea bullyingului, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, probleme legate de plecările voluntare, siguranța pe internet și siguranța rutieră. Reamintim că drogurile reprezintă un pericol atât pentru consumator, cât și pentru toți cei din jurul său. Sub sloganul <Dincolo de aparențe> beneficiarii campaniei – copii, adolescenți și adulți - sunt încurajați să manifeste o atitudine precaută față de fenomenul consumului de substanțe psihoactive, să se informeze despre droguri și efectele lor și să cunoască serviciile medicale, psihologice și sociale disponibile pentru consumatorii de droguri. De asemenea, în cazul apariției unor suspiciuni privind consumul de droguri, populația este încurajată să comunice cu reprezentanții autorităților cu atribuții în domeniu”, se mai arată în  comunicatul IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii au ”descins” la școala de vară pentru copiii de etnie ucraineană.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Polițiștii au ”descins” la școala de vară pentru copiii de etnie ucraineană3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei