Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 187 (8104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

13 – 15 august

Festivalul Național al Păstrăvului, ediția a XVIII-a, la Ciocănești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Ciocănești se va desfășura, în perioada 13 – 15 august 2022, Festivalul Național al Păstrăvului, ediția a XVIII-a. Evenimentul, devenit deja o tradiție, atrage an de ani turiștii dornici de autentic. Principalele activități din cadrul festivalului sunt concursul de pescuit sportiv, demonstrațiile de plutărit pe Bistrița Aurie, la care se adaugă târgul meșterilor populari, parada portului popular, spectacolele de muzică, spectacolele folclorice și de divertisment.

În prima zi a festivalului, sâmbătă, 13 august, la ora 9:00, este programată coborârea cu pluta pe Bistrița Aurie; la ora 12:00, Rapsozii Muntelui – Incursiune în Munții Suhard, alături de grupul folcloric „Flori Dumitrene” (Bistrița), buciumașii din Câmpulung Moldovenesc, taraful Obcina și Călin Brăteanu; La ora 17:30, este programat un altfel de spectacol de muzică clasică, cu tenorul Sorin Ursan Delaclit; la ora 18:30, spectacol cu Vali Doagă, Cooperativa 9 (Vali Crăciunescu, Adrian Măciucă, Dan Blueman), urmat, la ora 20:30, de concertul susținut de Liviu Teodorescu Band.

Duminică, pe 14 august, la ora 7:00, începe concursul de pescuit pe Bistrița Aurie; la ora 10:00, invitație la o ciorbă ciocăneșteană (cu păstrăvi și hribi), la Mina turistică Oița; la ora 12:45, se va desfășura Parada portului popular; la ora 13:00, va începe un spectacol folcloric susținut de David și Miruna Țăran, Ana Maria Chiloti, Cristian Pomohaci, Pamfil Roată, Daria Bodnar, Ansamblul „Ca la noi” Bacău, Gabriela Teișanu, Brândușa Covalciuc Ciobanu, Suzana și Daciana Vlad, Elisa Hechelciuc, Doina și Ciprian Petroaie, Ansamblul „Mugurașii Poienarilor” din Poienarii Burchii, Prahova; la ora 18:00, iubitorii de muzică folk se pot întâlni cu artiștii Andrei Păunescu, Vanghele Gogu, Magda Pușkaș, Cristian Buică, Ștefania Iacob, Sorin Poclitaru și Grupul folk Ciocănești; „La Șezătoare” este o altă acțiune care va începe la ora 20:00, pentru ca seara să se încheie cu coborârea plăieșilor cu făclii.

În cea de-a treia zi de festival, la Ciocănești, luni, 15 august, la ora 13:00, se vor sărbători 25 de ani de la resfințirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Ciocănești, la ora 16:00, se va desfășura activitatea „Hram la Ciocănești”, când se vor reuni Ansamblul „Ciprian Porumbescu” Suceava și Ansamblul „Bistrița Aurie” Ciocănești, spre bucuria iubitorilor de dans și muzică populară. Muzica și voia bună continuă și după ora 18:00, cu Vasile Muraru și Valentina Fătu, pentru ca la ora 20:30 să înceapă concertul susținut de Grigore Gherman, Păvăluc din Bucovina și Nord Band.

Pe parcursul celor trei zile de festival se va desfășura Târgul meșterilor populari, organizat de Muzeul Satului Ciocănești. Organizatorii își rezervă dreptul de a efectua modificări ale programului. Coborârea cu pluta depinde de condițiile meteo și de debitul Bistriței Aurii. Evenimentul este organizat de Consiliul Local Ciocănești, Primăria comunei Ciocănești și Consiliul Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Național al Păstrăvului, ediția a XVIII-a, la Ciocănești.
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Festivalul Național al Păstrăvului, ediția a XVIII-a, la Ciocănești5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei