Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 185 (8102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În fața comisiei

Concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean Suceava s-a încheiat. Rezultatul va fi anunțat astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava a avut loc luni și s-a întins pe mai bine de trei ore. Candidații au intrat în ordine alfabetică și fiecare a avut la dispoziție 20 de minute pentru a-și expune proiectul de management, iar apoi timp de o oră comisia le-a adresat întrebări. Din comisia de examinare au făcut parte președintele Consiliului de Administrație, consilierul județean Ioan Bădeliță, managerul Institutului Regional de Gastroenterologie – Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, doctorul Mihai Mleșnițe, și conferențiarul universitar doctor Andrei Ștefan Neștian, director al Departamentului de Management, Marketing și Administrarea Afacerilor de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Au fost și întrebări comune care le-au fost adresate lui Traian Andronachi și lui Alexandru Calancea, dar și chestiuni punctuale, preluate din proiectele prezentate de cei doi, dar și trei întrebări care au fost formulate în avans și care au primit acceptul comisiei de examinare. În sală au mai fost prezenți doctorul Andi Radu Agrosoaie, medic specialist boli infecțioase și gastroenterologie, asistent Romică Balan, președintele USJ Sanitas Suceava și asistent medical șef bloc operator în Spitalul Județean Suceava, doctorul Marius Grămadă, în calitate de persoană publică și medic la Spitalul Județean Suceava, respectiv Vasile Ianovici, reprezentantul asociațiilor de pacienți.

 

Întrebări multiple pentru ambii candidați

Una dintre întrebările comune adresate de conferențiarul universitar doctor Andrei Ștefan Neștian a fost legată de stabilirea primilor cinci indicatori de performanță dintr-un spital. Traian Andronachi a indicat, în ordine, satisfacția pacientului, pregătirea personalului medical și verificarea periodică a cunoștințelor, aparatura necesară, obținerea unui contract cât mai bun cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar și a fondurilor din cât mai multe surse, respectiv supravegherea locului unde ești manager. În ceea ce-l privește pe Alexandru Calancea, acesta a indicat indicele de complexitate a cazurilor, durata medie de spitalizare, numărul pacienților externați într-un an și satisfacția pacientului.

O altă întrebare comună a fost legată de infecțiile intraspitalicești, o problemă aparent minoră, dar care de fapt este una extrem de importantă. În documente, procentul unor astfel de infecții este sub 1%, deși în Occident procentul este de 5-6%. Ambii candidați au recunoscut că procentul din România este artificial mai mic pentru că raportarea tuturor cazurilor ar crea neplăceri și, eventual, sancțiuni. Motivele apariției acestor cazuri ar fi igiena necorespunzătoare și clădirile vechi, unele și de peste un secol.

Și serviciile cu plată oferite de medici în Spitalul Județean Suceava au fost o temă a discuțiilor cu ambii candidați. Traian Andronachi a recunoscut că ”este extraordinar de greu să convingi un medic să realizeze un anumit număr de consultații, dar se poate face prin discuții directe, dar și prin măsuri mai radicale pentru cei care nu respectă cerințele”. Alexandru Calancea a explicat că ”în acest moment există un program de consultare cu plată a pacienților, iar acest proiect s-ar putea extinde și la nivelul intervențiilor chirurgicale, prin stimulente financiare acordate medicilor”. Și aici, o problemă ridicată de comisie, care nu a fost lămurită concret, a fost aceea legată de modul în care medicii pot fi stimulați să facă astfel de servicii, în condițiile în care fiecare are propriul cabinet particular sau activează în mediul privat, iar veniturile obținute sunt substanțiale.

Au fost alte întrebări legate de activitatea spitalului și cum văd cei doi candidați bunul mers al activității instituției, atât din punct de vedere al structurii de personal, cât și în ceea ce privește investițiile. Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Suceava, Ioan Bădeliță, a adresat, la rândul său întrebări și a anunțat că numele viitorului manager al celei mai mari unități spitalicești din județ va fi anunțat în cursul zilei de astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean Suceava s-a încheiat. Rezultatul va fi anunțat astăzi.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean Suceava s-a încheiat. Rezultatul va fi anunțat astăzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei