Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 176 (8093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PUZ aprobat

Prima parcare supraterană din Suceava va avea două căi de acces și capacitate de 300 de locuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Local a aprobat joi Planul Urbanistic Zonal al primei parcări supraterane care va fi construită în municipiul Suceava, aceasta urmând să asigure aproape 300 de locuri pentru autovehicule, într-o zonă foarte aglomerată.

Detaliile proiectului de hotărâre pus în discuție au fost precizate de către viceprimarul Lucian Harșovschi și arhitectul Bogdan Adomniței, invitat special pentru a răspunde întrebărilor consilierilor.

„Dorim să facem o parcare supraetajată aici, în vecinătatea Primăriei Suceava, pe strada Ștefan Tomșa, într-o zonă în care în momentul de față sunt garaje. Cu acest PUZ aprobat putem face demersurile mai departe, pentru a-i despăgubi pe cei care au garaje acolo, iar ulterior să construim, fie din fonduri proprii, fie cu fonduri europene. Sper să fie începutul mai multor astfel de proiecte, încât, în perioada următoare, să avem și parcări supraetajate în municipiul Suceava. Vremea garajelor a trecut”, a spus Lucian Harșovschi.

Proiectantul PUZ-ului, arhitectul Bogdan Adomniței, a explicat că pentru facilitarea accesului este necesară prelungirea sensului dublu din spatele primăriei până la intersecția cu strada Ștefan Tomșa, care duce la parcarea supraterană. El a precizat că au fost obținute toate avizele și s-au rezolvat toate problemele cu vecinii, iar pentru a respecta legislația în vigoare a reușit să încadreze în teren întreaga construcție cu o marjă de 3 cm, „soluție foarte dificilă din punct de vedere tehnic și funcțional”.

“Noi, românii, suntem obișnuiți să parcăm cât mai aproape, chiar până în birou dacă se poate... De aceea am gândit un acces cât mai facil dinspre zona primăriei, încât, forțând, am rezolvat două căi de acces, către două niveluri.

Parcarea este pe patru niveluri, numărul locurilor de parcare disponibile se apropie de 300, fluxul pietonal este gândit atât pe scări fixe, cât și cu lifturi”, a spus arhitectul Bogdan Adomniței.

Foarte important – noua construcție nu va întrerupe legătura străzii, din spatele primăriei se poate coborî pe stradă, apoi pe rampă și se iese pe strada din spatele parcării supraterane.

Rămâne de văzut cât timp va dura punerea în aplicare a etapelor următoare, inclusiv demolarea garajelor, precum și găsirea surselor de finanțare necesare pentru ca PUZ-ul să fie pus în practică, iar parcarea supraterană realizată deocamdată virtual să devină și realitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima parcare supraterană din Suceava va avea două căi de acces și capacitate de 300 de locuri.
 Vizualizări articol: 1713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima parcare supraterană din Suceava va avea două căi de acces și capacitate de 300 de locuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei