Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 175 (8092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Un individ care a maltratat un cal, trimis aproape 3 ani după gratii după ce a adunat mai multe ”păcate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Dumbrăveni, anchetat în mai multe dosare penale, fiind unul dintre primii inculpați din județ trimiși în judecată pentru maltratarea unui cal, a ajuns în cele din urmă la pușcărie. Nicu Stan, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 2 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de: „rănirea sau schingiuirea animalelor”, „ultraj contra bunelor moravuri” „tulburarea ordinii și liniștii publice”, „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea sub influenţa alcoolului”.

Nicu Stan a fost ridicat de polițiști de la domiciliu, marți seară, și dus sub escortă la Penitenciarul Botoșani, în baza mandatului emis de judecători.

Pe rețelele de socializare au apărut, în luna iunie a anului 2020, imagini în care se vedea cum un individ lovește sălbatic un cal, cu biciul, pentru că animalul nu mai putea trage la căruță. Pe imagini se vedea cum cel care a filmat este apoi fugărit de agresori. A fost vorba de un copil, care a fugit acasă și a cerut ajutor.

După ce cazul a devenit public și a fost sesizată Poliția, un echipaj s-a deplasat la locuința proprietarului calului, un tânăr de 28 de ani, din Dumbrăveni, de etnie romă. A găsit acolo calul care avea urmele agresiunii cu biciul, dar și alți șase cai de proveniență necunoscută.

Caii au fost ridicați și au primit îngrijiri prin implicarea Asociației „Casa lui Patrocle”.

Polițiștii au vrut să dea un exemplu în acest sens încă de la început. Nicu Stan, în vârstă de 28 de ani (cel ajuns acum în Penitenciarul Botoșani), și Florin Stan, în vârstă de 47 de ani, tatăl primului, au fost reținuți atunci 24 de ore în arest, după care au fost plasați sub control judiciar.

Ei au fost puși sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de schingiuirea animalelor, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În cazul lui Nicu Stan s-a ajuns până la urmă la pușcărie în condițiile în care pedeapsa pentru maltratarea calului s-a suprapus cu pedepse pentru infracțiuni la regimul rutier – conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat. De asemenea, acesta a mai fost judecat și condamnat și într-un dosar de lovire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un individ care a maltratat un cal, trimis aproape 3 ani după gratii după ce a adunat mai multe ”păcate”.
 Vizualizări articol: 1068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un individ care a maltratat un cal, trimis aproape 3 ani după gratii după ce a adunat mai multe ”păcate”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei