Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 175 (8092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe ultima sută de metri

Recensământul a „încremenit” la 83% în municipiul Suceava, iar ultima zi este duminică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii municipiului Suceava care nu au completat încă informațiile necesare pentru recensământul populației, care se finalizează săptămâna aceasta, sunt așteptați la punctul fix de recenzare de la sediul Statisticii ori sunt rugați să răspundă recenzorilor care încă îi mai caută acasă.

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a făcut apel la populație să trateze cu maximă seriozitate acțiunea de recenzare, care are însemnătate pe mai multe planuri, de la stabilirea principalelor centre urbane ale țării, stabilirea numărului de polițiști locali necesari, până la atragerea de finanțări externe, un rezultat slab fiind în detrimentul tuturor.

„Ne apropiem de finalul recensământului, duminică este ultima zi în care se mai pot face recenzări, iar, din nefericire, avem realizat un procent de 83,25 din ce s-a estimat. Una e să spui că stai într-un municipiu reședință de județ de peste 100.000 de locuitori și alta să fii încadrat sub acest plafon.

Un exemplu al efectului recensământului – un polițist local la 1000 de oameni, ține de siguranța publică.

Fac apel la suceveni să primească recenzorii până duminică inclusiv, să sune înapoi acolo unde au primit bilețele în ușă... Am auzit foarte multe discuții, că nu vor să dea CNP-ul că îl folosește undeva... Statul are deja codul numeric personal, la fel și toate instituțiile publice. Se cere doar ca o confirmare, pentru verificarea datelor introduse”, a spus viceprimarul Sucevei.

În urma discuțiilor purtate miercuri dimineață cu conducerea Direcției de Statistică, la sediul Primăriei Suceava, a fost luată decizia ca până duminică, la ora 20.00, să fie funcțional un punct fix de recenzare la sediul instituției respective, de pe strada Mihai Viteazu nr. 25.

Cei interesați pot merge direct acolo sau suna la numărul de telefon 0230/523153.

„Cei 96 de recenzori își fac treaba în continuare și sper ca lumea să le deschidă ușile și să-i ajute să completeze informațiile necesare.

În plus, 15 persoane de la Primăria Suceava au fost desemnate să sprijine activitatea acestora, pentru o eficiență mai mare. În acte, cu domiciliul în municipiul Suceava, avem 127.000 de suceveni. Vom vedea ce va rezulta și în urma acestei recenzări. Procentul de recenzare este făcut în baza unor estimări, dar sunt UAT-uri din județ care au depășit deja 100%. În același timp, orașe mari din țară, precum Cluj sau București, sunt tot în situația noastră...”, a adăugat Lucian Harșovschi.

Termenul limită de realizare a recensământului din 2022 a fost deja prelungit de două ori.

La recensământul din 2011, Suceava a avut o populație de 92.121 de locuitori, fiind al 23-lea cel mai mare centru urban al României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recensământul a „încremenit” la 83% în municipiul Suceava, iar ultima zi este duminică.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Recensământul a „încremenit” la 83% în municipiul Suceava, iar ultima zi este duminică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei