Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 173 (8090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propuneri controversate

Chestionar pentru părinți cu privire la schimbările propuse pentru admiterea la liceu și pentru bac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Schimbările radicale din învățământul preuniversitar propuse de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au stârnit dezbateri intense în spațiu public, opiniile exprimate fiind deosebit de diverse.

În acest context, Federația Națională a Părinților, Edupart, lansează un chestionar adresat tuturor părinților cu privire la modul în care se vor face admiterea la liceu, organizarea și desfășurarea examenelor de bacalaureat și de evaluare națională, de la finele clasei a VIII-a.

„Pe baza rezultatelor acestui chestionar, federația își va asuma opinia exprimată de majoritatea părinților și o va expune în cadrul discuțiilor pe care le va avea cu reprezentanții Ministerului Educației, în data de 10 august. Chestionarul are două teme de importanță vitală pentru sistemul educațional românesc: admiterea în învățământul liceal și examenul de bacalaureat, subiecte care au stârnit numeroase reacții în rândul părinților”, transmite Federația.

 

Ce întrebări are chestionarul

Pentru primul item al chestionarului părinții trebuie să menționeze cum consideră că ar trebui să se desfășoare intrarea în învățământul liceal a absolvenților de gimnaziu, întrebare ce are mai multe variante de răspuns, fiecare explicată pe larg.

De asemenea, respondenții sunt chestionați despre noua modalitate de admitere la liceu, propusă de minister, mai exact admiterea organizată de colegiile naționale, cu subiecte elaborate de profesorii liceului respectiv.

Nu lipsesc nici itemii despre bacalaureat, examen pe care ministerul își propune să-l reformeze integral.

„Dată fiind importanța rezultatelor acestui chestionar, vă rugăm să ne ajutați în demersul nostru de a susține vocea părinților la nivelul factorilor decidenți, exprimându-vă opinia în legătură cu temele puse în discuție. Chestionarul poate fi completat accesând următorul link: https://forms.gle/uMu1y3RZGFDvf24r9”, mai transmit reprezentanții Federației.

 

Ce schimbări vrea ministerul

Proiectul de lege lansat în dezbatere publică prevede că examenul de bacalaureat va cuprinde o singură probă scrisă, comună pentru toate profilurile și specializările, „o probă unică la limba română, matematică, științe ale naturii, istorie, geografie și științe socio-umane, care vizează evaluarea competențelor generale formate în anii de liceu”.

Examenul va avea în calendar și două probe de evaluare a competențelor lingvistice la două limbi de circulație internațională, în loc de una, cum este în prezent, dar și o probă de evaluare a competențelor digitale.

De cealaltă parte, Ministerul Educației își propune eliminarea mediei anilor de gimnaziu din formula de calcul a mediei de admitere pentru liceu.
De asemenea, noua lege prevede că elevii care intră în toamna acestui an în clasa a VII-a (vor da evaluarea națională în 2024) vor putea susține examene de admitere într-un liceu. Astfel, colegiile naționale ar urma să aibă dreptul de a-și organiza propriile examene de admitere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chestionar pentru părinți cu privire la schimbările propuse pentru admiterea la liceu și pentru bac.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chestionar pentru părinți cu privire la schimbările propuse pentru admiterea la liceu și pentru bac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei