Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 159 (8076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Etapa Națională

Tineri pasionați de inovație își prezintă proiectele, în acest weekend, la Olimpiada de Creativitate Științifică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava va găzdui în zilele de 9-12 iulie o nouă ediție Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică, eveniment inițiat în 2019 de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava și Societatea Științifică ,,Cygnus” - centru UNESCO.

Evenimentulreunește elevi de gimnaziu și liceu din mai multe județe din țară, tineri pasionaţi de cercetare, dornici să-și prezinte proiectele inovative din domeniul energiei, ecologiei, educaţiei, divertismentului etc.

Prima întâlnire a competitorilor, a profesorilor coordonatori, sponsori și organizatori va avea loc în cadrul festivității de deschidere, programată pentru sâmbătă, la Universitatea din Suceava.

„Sâmbătă începe la USV Olimpiada Naţională de Creativitate Ştiinţifică. Înconjuraţi de dispozitive inteligente, creativitatea este cea mai de preţ resursă pe care o putem oferi elevilor noştri pentru a-i pregăti pentru viitor!", a menționat într-un mesaj prorectorul cu activitatea științifică, prof. univ. dr. Mihai Dimian.

Concursul are secțiunile: Ştiinţe fundamentale; Ştiinţe aplicate; Tehnologia Informaţiei și Robotică, iar participarea la olimpiadă se desfășoară în echipe de 2 sau 3 elevi, care vor intra în concurs cu un proiect sau un studiucare rezolvă sau explică o problemă a societății.

Potrivit organizatorilor, concursul va alterna cu activităţi de informare şi formare în domeniul inventicii şi educaţiei creative, precum şi cu programe culturale şi turistice în judeţul Suceava.

„Olimpiada urmărește identificarea elevilor capabili de performanţă şi atragerea lor spre domeniul ştiinţific şi ingineresc, al dezvoltării talentului creativ, stimularea şi motivarea formării profesorilor în abordarea metodelor didactice diferențiate, orientate spre utilizarea unor activităţi de studiu şi experimentale în pregătirea elevilor capabili de performanţă”, au mai transmis organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri pasionați de inovație își prezintă proiectele, în acest weekend, la Olimpiada de Creativitate Științifică.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tineri pasionați de inovație își prezintă proiectele, în acest weekend, la Olimpiada de Creativitate Științifică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei