Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 159 (8076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Evenimente

16-24 iulie, Zilele Municipiului Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 16-24 iulie 2022, la Fălticeni, se vor desfăşura „Zilele Municipiului”, eveniment care cuprinde spectacole de muzică uşoară şi populară, târgul meşterilor populari, activităţi religioase, competiţii sportive.

Manifestările sunt organizate de Consiliul Local al Municipiului Fălticeni şi Primăria Municipiului Fălticeni, în colaborare cu Clubul Copiilor Fălticeni, ACS „Şomuz Fălticeni”, ACS „Nada Florilor”şi SC Yannis Baby – Park Botoşani SRL Botoşani.

Vor fi organizate spectacole artistice în care vor evolua cunoscuţi solişti şi formaţii de muzică uşoară şi populară, dar şi tinere talente locale. Duminică, 17 iulie, începând cu ora 10,00, pe stadionul „Tineretului” va fi organizat tradiţionalul meci de fotbal, OLD BOYS (’80-’90), între fostele glorii ale fotbalului. Pe 16 şi 17 iulie, Sala de sport „Gabriel Udişteanu” şi sălile de sport de la Colegiul „Mihai Băcescu” şi Colegiul „Vasile Lovinescu” vor găzdui cel mai mare turneu de tenis de masă Categoria A+, cu peste 300 de participanţi, inclus în Circuitul AMATUR. Pe terenul cu zgură de la Baza de Agrement „Nada Florilor” va fi organizat un turneu de tenis de câmp pentru copii şi unul pentru adulţi, iar la Baza de Agrement „Nada Florilor”  un concurs de înot.   

Marţi, 19 iulie, având ca punct de plecare Biserica cu hramul „Sfântul Ilie” din Fălticeni, va avea loc o procesiune religioasă pe traseul Biserica Sf. Ilie – Spitalul Municipal Fălticeni – Biserica Adormirea Maicii Domnului – Primăria Fălticeni – Catedrala „Învierea Domnului” – Biserica Sfântul Ilie. Pe 20 iulie, la Catedrala „Învierea Domnului” va fi organizată “Nunta de aur”, sărbătorirea cuplurilor fălticenene care aniversează 50 de ani de căsătorie.

 

Ovidiu Lipan Ţăndărică, Fanfara din 10 Prăjini şi Plăieşii, în concert la Fălticeni

Printre formaţiile şi soliştii care vor evolua în programul „Zilele Municipiului Fălticeni” se numără YNY Sebi, Yanis Pavel,Marcel Pavel, „Los Anonimos”, Oana Radu, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara din 10 Prăjini, Plăieşii, Ion Paladi, Ghiorghiţă Rotaru, Gabriela Teişanu, dar şi tinere talente din municipiul Fălticeni şi din judeţul Suceava.

În cadrul manifestării „Zilele Municipiului Fălticeni” vor fi premiaţi elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare şi profesorii care îi îndrumă, în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie.

Clubul Copiilor din Fălticeni, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, a reluat anul trecut organizarea Concursului interjudeţean de folclor „Şezătoarea copiilor”. Concursul este destinat formaţiilor de obiceiuri populare (cu excepţia celor de iarnă), ansamblurilor folclorice, fanfarelor de copii, tarafurilor, grupurilor instrumentale, grupurilor vocale, grupurilor vocal-instrumentale, formaţiilor de jocuri populare şi jocurilor din folclorul copiilor şi va reuni la Fălticeni peste 300 de profesori şi elevi din toată ţară pe 19 iulie.

 

45 de cupluri sărbătorite la împlinirea a 50 de ani de căsătorie

„Ediţia 2022 a Programului <Zilele Municipiului Fălticeni> cuprinde acţiuni şi activităţi diverse, dedicate tuturor categoriilor de consumatori ai actului de cultură şi divertismentului. Continuăm tradiţia unor manifestări cum ar fi <Nunta de Aur>, prin care sărbătorim cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie în acest an. Suma necesară pentru premierea celor 45 de cupluri provine din sumele încasate din taxa specială pentru oficierea căsătoriilor, restul cheltuielilor fiind acoperite din bugetul local.

De asemenea, alături de Protopopiatul Fălticeni, organizăm procesiunea cu sfintele moaşte ale Sfinţilor Epictet şi Astion, ocrotitori ai municipiului Fălticeni.

Ediţia 2022 a Programului <Zilele Municipiului Fălticeni> include, pentru al nouălea an consecutiv, premierea elevilor olimpici şi a profesorilor care i-au pregătit pentru a obţine aceste rezultate şi premierea elevilor cu medii peste 9,50 la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Suma propusă pentru premierea elevilor olimpici, a cadrelor didactice şi elevilor cu medii peste 9,50 la cele două examene naționale este de 60.000 lei.

Pe latura culturală, propunem o Seară muzeală <Sub semnul Lovineştilor>, Inaugurarea donaţiei Ecaterina şi Grigore Ilisei şi lansarea volumelor Grigore Ilisei <Sanctuarele memoriei>, Editura Doxologia, 2021, şi Titus Vîjeu <Un veac în faţă, un veac în spate, Cu scriitorul Grigore Ilisei despre oameni, locuri şi cuvinte>, Editura eLiteratura, 2021.

Vom încheia manifestările din acest an cu evenimentul <Roţi legendare> – expoziţie realizată în colaborare cu Retromobil Club România”, ne-a spus primarul Gheorghe Cătălin Coman.

În perioada 15-21 iulie, pe Stadionul „Nada Florilor” va fi organizat un parc de distracţii, iar pe Aleea Pietonală, în perioada 18-20 iulie, se va desfăşura Târgul anual de antichităţi şi Târgul meşterilor populari.

Anul acesta, în perioada Zilelor Municipiului Fălticeni, urbea de pe Şomuz va avea oaspeţi din localităţile cu care are semnate sau urmează să semneze acorduri de colaborare din Lituania şi Polonia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16-24 iulie, Zilele Municipiului Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
16-24 iulie, Zilele Municipiului Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei