Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 147 (8064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Informare!

Program de asistență financiară pentru cetățenii ucraineni, derulat de Crucea Roșie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crucea Roșie Română derulează, împreună cu Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, un program de asistență financiară pentru cetățenii ucraineni care, ca urmare a conflictului armat din Ucraina, s-au stabilit în Romania. În ultimele zile, după cum a declarat Corneliu Dediu, director - Crucea Roșie Suceava, un număr însemnat de cetățeni ucraineni care locuiesc în Ucraina trec zilnic granița prin punctul de frontieră de la Siret, pentru a aplica și a beneficia de programul de asistență financiară al Societății Naționale de Cruce Roșie din România. Acest lucru a făcut ca activitatea lucrătorilor vamali din acest punct de trecere a frontierei să fie grav perturbată, timpii de așteptare și procesare a documentelor crescând semnificativ.

În aceste condiții, Crucea Roșie Română face următoarele precizări: „Considerăm foarte important ca acești cetățeni, care trec frontiera doar pentru a beneficia de programul de asistență financiară, să fie informați corect cu privire la criteriile de eligibilitate, pentru a nu aglomera inutil punctul de frontiera și a nu crea frustrări și disconfort altor persoane. Informarea corectă trebuie să se realizeze în primul rând în Ucraina, cu precădere în comunitățile limitrofe punctelor de frontiera”. Crucea Roșie Română a informat direct Crucea Roșie Ucraineană cu privire la această situație și a solicitat organizației să comunice intens în această perioadă, pe toate canalele de informare de la nivel local, că cetățenii ucraineni care părăsesc țara lor ca urmare a conflictului armat, dar nu se stabilesc în România, nu pot beneficia de programul de asistență financiar al Crucii Roșii Române”, se spune în comunicatul emis de Crucea Roșie Română.

De asemenea, SNCRR a informat Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie cu privire la acest aspect, astfel că reprezentanții SNCRR și delegația IFRC prezentă în Romania, care coordonează programul de asistență financiară pentru cetățenii ucraineni, „vor comunica pe toate canalele sociale și grupurile de ucraineni informații cu privire la criteriile de eligibilitate ale aplicației. Facem apel la informarea corectă a cetățenilor ucraineni. Informațiile se găsesc pe site-ul htpps://ukrainefinancialassistance.ifrc.org/ în limba ucraineană, engleză și rusă, de unde se pot obține informații directe cu privire la programul de asistență financiară al Crucii Roșii Române - Call Center Ucraina 0374415000”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program de asistență financiară pentru cetățenii ucraineni, derulat de Crucea Roșie.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program de asistență financiară pentru cetățenii ucraineni, derulat de Crucea Roșie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei