Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 143 (8060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vineri, 24 iunie

Parastasul Voievozilor, de Sânziene, la Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc vineri, pe 24 iunie, de Sânziene, odată cu Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Parastasul Voievozilor, o slujbă de „Pomenirea Domnilor Moldovei” ce va fi oficiată de Părintele Episcop-Vicar Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de protopopi, preoți și diaconi.

„Pomenind pe cei ce au fost întemeietori și diriguitori în această regiune, ne aducem aminte că nu avem voie să uităm ce au făcut ei, astfel încât să merite azi, și peste veac, a fi cinstiți: ce decizii au luat ei pentru țară? Care erau preocupările lor? De unde au avut înțelepciune în conducere și spirit de sacrificiu în a-și apăra limba, țara și credința? (…) Puterea lor? Din pilda celor mai dinainte, domni și ei... (...) Ce și-ar dori, așadar, acești voievozi? Să ne fie smeriți inspiratori. Fiecăruia acolo unde își împlinește vocația, rostul. Să găsim la ei, privind în urmă, ceea ce poate nu găsim îndeajuns privind în jur. Să facem, în timpuri noi, și mai bune decât ale lor, ceea ce ei, cu asupră de măsură, au făcut la vremea rânduită pentru ei, de multe ori mai plină de provocări decât acum”, după cum amintea anul trecut, în cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Parastasul Voievozilor se înscrie înprogramul liturgic din perioada 22-24 iunie 2022, cu ocazia hramului Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, program organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

 

Invitați. Slujbă arhierească

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va sluji Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Suceava, cu ocazia hramului de pe 24 iunie 2022. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei va fi însoțit de membrii Sinodului Mitropolitan, la care se va adăugă și Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. La Procesiunea din ziua de 22 iunie (18:00 – 20:30  Pelerinajul „Calea Sfinţilor” – scoaterea în procesiune a moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou)va participa Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, care va sluji și Sfânta Liturghie a doua zi, pe 23 iunie.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a comunicat programul liturgic din perioada 22-24 iunie 2022, cu ocazia hramului Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. Miercuri, 22 iunie: 06:00-06:30 - Acatistul Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou; 06:30-07:00 - Scoaterea în procesiune a moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou, înconjurarea Catedralei și depunerea lor pe baldachinul special amenajat, spre închinare; 07:00-07:30 - Slujba Aghesmei; 07:30-12:30 - Miezonoptica, Utrenia, Sfânta Liturghie și Taina Sf. Maslu; 16:00-17:00 - Ceasul IX, Vecernia mică și Paraclisul Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou; 18:00-20:30 - Pelerinajul „Calea Sfinţilor” – scoaterea în procesiune a moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou, urmând traseul stabilit; 21:00-00:00 - Slujbă de Priveghere (Vecernia, Litia și Utrenia Sfântului Mare Mucenic Gheorghe).

 

Concert de muzică bizantină, joi, de la ora 19:00

Pe 23 iunie, joi, programul liturgic începe la ora 07:00-12:00 - Miezonoptica, Ceasurile, Sfânta Liturghie arhierească și Acatistul Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou; 19:00-20:30 - Concert de muzică bizantină; 21:00-00:00 - Slujba de Priveghere a Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou (Vecernia, Litia și Utrenia); 00:00-03:00 - Sfânta Liturghie.

Vineri, pe 24 iunie (Nașterea Sf. Proroc Ian Botezătorul - Sânzienele și Aducerea Moaștelor Sf. Mare Mc. Ioan cel Nou de la Suceava), programul este următorul: 07:30-09:00 - Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și Slavoslovia mare; 09:00-12:00 - Sfânta Liturghie arhierească; 16:00 - Ceasul IX, Vecernia mică și Paraclisul Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou; 17:00 - Parastasul Voievozilor (Cetatea de Scaun a Sucevei); 19:00-23:00 - Slujbă de Priveghere (Vecernia, Litia și Utrenia Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parastasul Voievozilor, de Sânziene, la Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Parastasul Voievozilor, de Sânziene, la Cetatea de Scaun a Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei