Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 143 (8060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Moment festiv

33 de familii care au împlinit cel puțin 50 de ani de căsnicie au fost sărbătorite la Șaru Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puțin de 33 de familii care au împlinit cel puțin 50 de ani de căsnicie au fost sărbătorite duminică la Șaru Dornei, cu ocazia celei de-a XV-a ediții a Festivalului ”Bujorului de Munte”. Au fost momente emoționante pentru toți cei care au urcat pe scena amplasată în incinta stadionului din Neagra Șarului, atât pentru organizatori, cât și pentru cuplurile sărbătorite. Cătălin Iordache, primarul comunei Șaru Dornei, a spus despre oamenii care au cel puțin o jumătate de secol de conviețuire că sunt un model demn de urmat pentru generațiile tinere. ”Pentru că nu am putut organiza manifestări în perioada pandemiei, avem astăzi pe scenă cupluri care au 50, 51 sau 52 de ani de căsnicie. Vrem să împărtășim cu acești oameni idei și opinii despre modul în care trebuie să procedăm și noi ceilalți pentru a ajunge la această vechime în căsnicie”, a spus primarul Cătălin Iordache de pe scena unde se aflau și cuplurile de aur ale comunei.

Printre cei premiați s-au numărat familia preotului și a medicului Iorgu și Elena Petrovici. Aceștia au mărturisit că s-au cunoscut chiar în această comună în urmă cu 60 de ani, iar anul trecut au împlinit 51 de ani de conviețuire. ”Îmi aduc aminte că primul copil pe care l-am botezat în calitate de preot a fost chiar actualul primar, căruia îi doresc să iasă la pensie din această funcție. Și spun asta pentru că este un om demn de toată isprava, care muncește pentru comunitate, ajută oamenii din comună și de aceea consider că merită să îi fiți alături”, a arătat preotul Iorgu Petrovici. ”Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima nu doar mulțumirea noastră, ci și a oamenilor din Neagra Șarului, pentru tot ceea ați făcut. Știu că ați pus suflet și ați făcut lucruri frumoase pentru toată lumea. Trăim o emoție deosebită și sperăm să atingeți și dumneavoastră acești 50 de ani de căsnicie”, a arătat și medicul Elena Petrovici.

Pe scenă emoțiile oamenilor erau vizibile, iar unii dintre ei și-au stăpânit cu greu lacrimile. Au fost inclusiv oameni în baston care au ținut să participe la acest moment unic din viața lor, astfel încât se poate spune că sărbătoarea pentru aceste cupluri a fost una deplină. După ce au primit șampanie, tort, câte o floare și o diplomă, cuplurile de aur ale comunei Șaru Dornei au fost luate cu trăsură și transportate la Căminul Cultural Neagra Șarului, unde au avut parte de o altă surpriză: au primit o masă din partea Primăriei și a Consiliului Local Șaru Dornei.

 

Sărbătoarea ”Bujorului de Munte”, reluată după doi ani de pauză

Cea de-a XV-a ediție a Festivalului ”Bujorului de Munte” de la Șaru Dornei s-a dovedit o reușită din toate punctele de vedere, iar oamenii din comună s-au arătat dornici să revină la viața de dinainte de pandemie. Cai de o frumusețe aparte au putut fi admirați, fotografiați și filmați în timp ce au intrat pe stadion pentru o scurtă paradă, iar mai apoi pentru a prelua cuplurile de sărbătoriți la coborârea de pe scenă. Până la începerea oficială a manifestării, pe scenă au urcat membrii Fanfarei ”Trandafirul” din Calafindești. A urmat apoi un scurt discurs al primarului Cătălin Iordache și al celor două invitate, deputatele Angelica Fădor și Mirela Adomnicăi. Ambele parlamentare și-au exprimat sprijinul pentru comunitatea din Șaru Dornei și pentru proiectele inițiate de primarul Cătălin Iordache, pe care îl consideră ”omul potrivit la locul potrivit”. În partea a doua a programului, pe scenă au urcat Laura Olteanu, Doina și Ciprian Petroaie, Andreea Florea, Pamfil Roată, Larisa Țugui, Alexandru Norocel, Cătălin Ciobanu, Recital Negrea Baltaru Cătălina și Band-ul, care au oferit momente extrem de apreciate de publicul prezent. Sărbătoarea de duminică de la Neagra Șarului s-a încheiat cu un foc de artificii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 33 de familii care au împlinit cel puțin 50 de ani de căsnicie au fost sărbătorite la Șaru Dornei.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
33 de familii care au împlinit cel puțin 50 de ani de căsnicie au fost sărbătorite la Șaru Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei