Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 135 (8052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Activitate

Consilierea viitorilor absolvenți de la Centrul Școlar Gura Humorului, în vederea integrării pe piața forței de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) „Sf. Andrei” din Gura Humorului a organizat joi, 9 iunie, în parteneriat cu AJOFM Suceava, o activitate de consiliere a viitorilor absolvenți în vederea facilitării integrării pe piața forței de muncă.

Activitatea s-a desfășurat sub genericul „Tranziția de la școală la locul de muncă” și a vizat instruirea elevilor cu privire la pașii pe care trebuie să îi parcurgă în vederea găsirii unui loc de muncă. Cornelia Fedorovici, expert recrutare din partea AJOFM Suceava,a venit cu informații actuale referitoare la modalitățile în care absolvenții humoreni pot fi ajutați în găsirea unui loc de muncă precum și de alte măsuri active de sprijinire pe care le pot accesa prin intermediul agenției.

Pentru a opri fenomenul tot mai îngrijorător al abandonului școlar, la activitate au fost invitate și două absolvente, din promoții anterioare, ale școlii profesionale, care le-au oferit elevilor dovada clară că o calificare profesională le oferă tuturor șansa de a duce un trai decent, de a-și întemeia familii, de a avea succes în viață.

Prof. Militina Cleopatra Culidiucne-a spus că elevilor li s-a prezentat oferta actuală a locurilor de muncă de pe raza orașului Gura Humorului și li s-au explicat beneficiile deținerii unui certificat de calificare profesională pentru integrarea în câmpul muncii. Orele de instruire practică predate de profesorii de specialitate în atelierele școlii și practica desfășurată la agenții economici parteneri, le oferă garanția că vor fi capabili să aplice cunoștințele teoretice dobândite, să se familiarizeze mai ușor cu atmosfera locului de muncă și să-și asume responsabilități de serviciu.

Școala beneficiază de ateliere dotate cu utilaje noi obținute cu sprijinul Consiliului Județean Suceava care a derulat proiecte prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 și care au avut drept scop îmbunătățirea calității actului educațional în unitățile de învățământ special din zona transfrontalieră Suceava – Cernăuți în vederea facilitării inserției socio-profesionale a copiilor cu CES pe piața muncii.

La CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului monitorizarea inserției absolvenților pe piața muncii este folosită, spune conducerea instituției, „ca barometru al calității activității didactice, astfel încât să se poată oferi elevilor servicii adaptate noilor tendințe pe piața muncii”.

Organizatorii activității, directorul Petru- Marian Călinescu, directorul adjunct  Cezar-Vasile Strugariu și profesorii Maria Simeria, Elena Flutur, Elena Buliga-Cîrstean, Andreea-Georgiana Stoleru, Andreea-Elisaveta Bejinariu, Emilia-Carmen Gafițescu, Dorina Mireuță, Ancuța-Gabriela Iordache, Militina Cleopatra Culidiuc, Narcisa-Cătălina Poclitaru, Daniela Mihăilă își exprimă speranța că actualii absolvenți vor practica cu succes meseriile în care s-au calificat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierea viitorilor absolvenți de la Centrul Școlar Gura Humorului, în vederea integrării pe piața forței de muncă.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierea viitorilor absolvenți de la Centrul Școlar Gura Humorului, în vederea integrării pe piața forței de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei