Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 131 (8048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Peste 1.000 de mame și peste 1.500 de copii refugiați din Ucraina au beneficiat de ajutor în centrele de sprijin Blue Dots din Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 1.000 de mame și peste 1500 de copii refugiați din Ucraina au beneficiat de ajutor în centrele de sprijin Blue Dots din Vama Siret, de la începutul conflictului armat din țara vecină, conform datelor statistice furnizate, luni, de Consiliul Județean Suceava. În aceste centre mamele și copiii au avut parte de servicii de consiliere și sprijin emoțional, relaxare, sprijin pentru identificare transport și cazare etc.,  precum și de apă și mâncare pentru bebeluși, materiale igienice, cărucioare pentru copii, cartele telefonice, pampers, produse igienice, jucării, mâncare, cu sprijinul UNICEF, HHC, TAR, Salvați Copiii și al celorlalte organizații din vamă.

De asemenea, peste 1.000 de copii neînsoțiți, care au trecut prin Vama Siret, au fost asistați, consiliați și îndrumați în vederea obținerii documentelor necesare pentru a călători mai departe alături de persoanele pe care părinții le-au împuternicit pentru a-i însoți. Numai în săptămâna 27 mai – 2 iunie a.c., 99 de copii, 56 de mame și o persoană în vârstă au beneficiat de  servicii sociale la Centrul Blue Dot din Vama Siret.  Tot în această perioadă au trecut prin vamă 13 copii neînsoțiți.

De la începutul războiului, 39 de copii ucraineni neînsoțiți au intrat în plasament în regim de urgență, la casa de tip familial ”Universul Copiilor” din Rădăuți. Pentru 34 dintre ei situația s-a reglementat,  fiind preluați de părinți, persoane fizice, reprezentanți ai ambasadelor sau ai organizațiilor acreditate, care au fost împuterniciți de părinți pentru a însoți minorii. Cinci copii, trei băieți și două fete, se află încă la „Universul Copiilor”.

 

Aproape doi din trei copii ucraineni au fost strămutaţi din cauza luptelor

La Centrul Maternal Suceava se află, încă de la începutul războiului, o mamă minoră și copilul ei. 137 de familii și 224 de copii, 21 de persoane în vârstă, un adult cu dizabilități și o femeie însărcinată sunt găzduiți în 30 de localități din județ și sunt sprijiniți cu servicii și produse: produse alimentare, de igienă, medicamente, pampers, lapte praf, îmbrăcăminte și încălțăminte, tablete, detergenți. Necesarul de produse se transmite către Organizația Salvați Copiii și către Fundația TAR care se implică în acoperirea acestor nevoi. Din Centrul de colectare donații, de la nivelul FDGASPC Suceava, au fost transportate donații cu mașinile DGASPC Suceava către centrele, pensiunile și familiile care cazează  refugiați din localitățile: Mănăstirea Humorului, Cacica, Marginea, Vama, Pojorâta, Gura Humorului, Sucevița, Vicovu de Jos, Rădăuți, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Arbore, Slatina și Ipotești. Copiilor ucraineni li se oferă, în continuare, rucsacuri din partea UNICEF, dar și rucsacuri echipate cu sprijinul TAR, de către copiii din Marea Britanie, care au pus în fiecare rucsac pe lângă obiecte și rechizite utile și câte o scrisoare de încurajare pentru fiecare copil ucrainean care  trece prin Vama Siret.

Consiliul Județean a mai informat că în jur de 50 de persoane din cadrul DGASPC Suceava au participat în format fizic sau online la cursuri de instruire privind acordarea ”primului ajutor psihologic”  pentru refugiați și victimele conflictelor armate (organizate de către CARE, WORLDVISION, UNHCR etc).

Datele UNICEF arată că de când a început războiul din Ucraina, din 24 februarie a.c., cel puţin 262 de copii au fost ucişi şi 415 răniţi în atacuri, iar 5,2 milioane de copii ucraineni au nevoie de asistenţă umanitară. De asemenea, UNICEF avertizează că războiul a provocat o criză acută a protecţiei copilului, copiii care fug de violenţă fiind expuşi unui risc semnificativ de separare de familie, de violenţă, abuz, exploatare sexuală şi trafic. Majoritatea au fost expuşi la evenimente profund traumatizante.

„Aproape doi din trei copii au fost strămutaţi din cauza luptelor. Pe baza informaţiilor verificate de OHCHR, în medie mai mult de doi copii sunt ucişi şi mai mult de patru sunt răniţi în fiecare zi în Ucraina – mai ales în atacuri cu arme explozive în zonele populate”, conform UNICEF.

De asemenea, infrastructura civilă de care depind copiii continuă să fie deteriorată sau distrusă, cel puţin 256 de unităţi sanitare şi una din şase „Şcoli sigure” susţinute de UNICEF în estul ţării fiind afectate până acum.  Sute de alte şcoli din toată ţara au fost, de asemenea, avariate. Condiţiile pentru copiii din estul şi sudul Ucrainei, unde luptele s-au intensificat, sunt din ce în ce mai grave, afirmă organizaţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.000 de mame și peste 1.500 de copii refugiați din Ucraina au beneficiat de ajutor în centrele de sprijin Blue Dots din Vama Siret.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.000 de mame și peste 1.500 de copii refugiați din Ucraina au beneficiat de ajutor în centrele de sprijin Blue Dots din Vama Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei