Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 131 (8048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

9-12 iunie

Festivalul Filmului Francez, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul Filmului Francez, organizat an de an de Institutul Francez din România, se află la cea de a 26-a ediţie și se desfășoară în perioada 1-12 iunie 2022. La Suceava, în perioada 9-12 iunie, a patra ediţie a acestui minunat eveniment cultural, organizat de Alianţa franceză, în colaborare cu Universitatea „Ştefan cel Mare” şi Casa de Cultură a Studenţilor, va avea loc şi anul acesta în Auditorium-ul „Joseph Schmidt”, într-o succesiune de producţii cinematografice de mare calitate artistică.

„Nos yeux grand ouverts”/„Ochii noştri larg deschişi” este tema aleasă pentru ediţia din acest an. Cele mai recente filme franceze vor fi proiectate în cinematografe şi în aer liber, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Brăila, Braşov, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş.

Competiţia Tinerelor Talente – Lungmetrajpune în lumină, ca în fiecare an, vocile noi ale cinematografiei franceze prin cinci remarcabile lungmetraje de debut, care vor concura pentru premiul Publicului : o bursă de 1000 de euro oferită de Institutul francez realizatoarei sau realizatorului filmului câştigător, precum şi support financiar acordat de TV5 Monde distribuitorului român care va alege să aducă filmul pe ecranele din cinematografele autohtone.

Printre premierele naţionale confirmate în această secţiune se numără două filme selecţionate la Semaine de la Critique : „Bruno Reidal” de Vincent Le Port şi „Les Amours d’Anaïs” de Charline Bourgeois-Tacquet.

Pentru al doilea an consecutiv, Competiţia Tinerelor Talente – Scurtmetraj propune cinci producţii cu un parcurs festivalier deosebit. Un juriu de 3 tineri critici de film – Dora Leu, Călin Boto şi Andreea Chiper – vor desemna câştigătorul acestei secţiuni.

Panorama filmelor anuluisecţiunea clasică, ce grupează succesele recente ale cinematografiei franceze, recompensate în festivaluri sau plebiscitate de public, va prezenta în premieră naţională titluri inedite precum comedia absurdă „Viens je t’emmène”/„Eroul nimănui” de Alain Guiraudie şi „L’évènement”/„Evenimentul” de Audrey Diwan, câştigător al Leului de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia.

În contextul preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene, ediţia din acest an aduce o componentă cinematografică importantă. Secţiunea Regard vers l’Europe/Privire către Europa va celebra cooperarea cinematografică în Europa şi rolul determinant al Franţei în acest context, propunând câte o coproducţie franco-europeană marcantă pentru fiecare deceniu începând cu anii 1960.

„La Grande Bouffe”/„Marea crăpelniţă” de Marco Ferreri, coproducţie franco-italiană şi „Possession”/„Posesia” de Andrzej Zulawski sunt două din aceste filme.

La Suceava, Festivalul Filmului Francez 2022 se va desfăşura în perioada 9-12 iunie în Auditorium-ul „Joseph Schmidt”. Filmele pe care vi le propunem sunt: Oranges Sanguines (joi, 9 iunie, ora 20.00), Ibrahim şi La Grande Bouffe (vineri, 10 iunie, de la 18.30 şi 20.30), Olga şi Albatros (sâmbătă, 11 iunie, de la 18.00 şi respectiv 20.30), Enquête sur un scandale d’Etat şi L’événement (duminică, 12 iunie, de la 18.00 şi 20.30).

Intrarea este liberă pe toată durata festivalului.

Mai multe informaţii şi prezentări ale filmelor care vor fi proiectate la Suceava vor putea fi consultate pe adresa de Facebooka Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 cât și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Filmului Francez, la Suceava.
 Vizualizări articol: 666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul Filmului Francez, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei