Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 122 (8039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificări

Actuala conducere a SC Servicii Comunale SA Rădăuți rămâne în funcție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Actuala conducere a firmei prestatoare de utilități din municipiul Rădăuți, SC Servicii Comunale SA, rămâne în funcție. Anunțul a fost făcut de administratorul unic al societății, Adi Jecalo, după ce Curtea de Apel Suceava a anulat o hotărâre a Consiliului Local Rădăuți prin care a fost dizolvat fostul Consiliul de Administrație. Adi Jecalo a arătat că Tribunalul Suceava și Curtea de Apel Suceava au anulat HCL nr. 26/16.02.2021, deoarece ”revocarea membrilor Consiliului de administrație s-a efectuat cu încălcarea dispozițiilor art. 30 din OUG 109/2011”, el precizând că doar Adunarea Generală a Acționarilor a unei societăți poate face această revocare. „Trebui spus că la punctul 8 al articolului 30 din OUG 109/2011 prevede faptul căadministratorii pot fi revocaţi doar de către Adunarea Generală a Acţionarilor conform legii și în condiţiile stabilite în contractul de mandate. Astfel, hotărârea AGA nr. 1/18.02.2021 de revocare a administratorilor este un act de voință al membrilor săi, fiind independentă de orice imixtiune, inclusiv o Hotărâre de Consiliu Local, nefiind un act subsecvent, dat cu respectare prevederilor Legii nr. 31/1990 și ale OUG nr. 109/2011”, a afirmat administratorul unic al SC Servicii Comunale SA. El a precizat că administratorii revocați au atacat în instanță această hotărâre, pe mai multe capete de cerere, ce au fost disjunse (Ordonanță Președințială, suspendare executare act administrativ, acțiune în anulare hotărâre AGA, cerere de intervenție, cerere de opoziție) fiindu-le respinse toate acțiunile inițiate, prin sentințele civile (S.C.) ale Tribunalului Suceava, respectiv S.C. nr. 191/2021 (definitivă prin Decizia Civilă a Curții de Apel Sv. nr. 27/2022), S.C. 72/2021 (definitivă prin Decizia Civilă a Curții de Apel Sv. nr. 371/2021) și S.C. 99/2021. „Mai mult, administratorii revocați, conform prevederilor legale, timp de trei ani de zile nu mai pot deține funcții de conducere. Pe de altă parte, trebuie să precizez faptul că în urma managementului defectuos al administratorilor revocați am intrat în incapacitate de plată, am fost executați de SC Nord Gaz SRL, de către Agenția Națională de Administrare Fiscală și Agenția pentru Protecția Mediului, pentru sume de 3,5 milioane de lei, pentru gaz, 12 milioane de lei la ANAF și 3,6 milioane de lei la mediu. Ba mai mult, datorită faptului că erau șapte administratori, unul dintre ei având și funcția de director general, în total aveau remunerații cumulate în sumă de 38.900 lei lunar, astfel încât de la momentul revocării lor până azi, s-au economisit, în 14 luni, nu mai puțin de 550.000 lei”, a încheiat Adi Jecalo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actuala conducere a SC Servicii Comunale SA Rădăuți rămâne în funcție.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actuala conducere a SC Servicii Comunale SA Rădăuți rămâne în funcție0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei