Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 118 (8035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment poliție

Doi bicicliști și un mopedist, toți minori, victime în accidente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a revenit cu un avertisment privind modul de deplasare al sucevenilor pe vehiculele cu două roți, cel puțin în cazul bicicliștilor accidentele fiind la ordinea zilei. Ultimul exemplu este ziua de sâmbătă, 21 mai, când pe raza județului au fost sesizate două accidente cu bicicliști și unul cu implicarea unui mopedist.

Toți trei sunt minori și au comis erori în trafic, fără a fi jenați de alți participanți la trafic.  

Într-un prim caz, sâmbătă,  în jurul orei 10.40, polițiștii de la Secția Rurală Șcheia au fost sesizați  cu privire la faptul că la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava s-a prezentat un minor în vârstă de 17 ani, din comuna Ciprian Porumbescu, care a solicitat îngrijiri medicale și a declarat că în seara zilei de vineri a fost implicat într-un accident.

Din cercetări și din declarațiile date ulterior la poliție, s-a stabilit că minorul se deplasa cu bicicleta pe un drum comunal din Ciprian Porumbescu iar la un moment dat s-a dezechilibrat și a căzut. Inițial, minorul s-a dus acasă și nu a spus nimic dar a doua zi, din cauza durerilor, mama acestuia l-a adus la spital.  

Un accident care putea avea chiar consecințe dramatice s-a produs în jurul orei 15.30, la Cornu Luncii. Un băiat în vârstă de 15 ani, care se deplasa cu un motoscuter, pe strada Poștei din Cornu Luncii, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat  în coliziune cu un autoturism.

Panicat, minorul a părăsit locul producerii accidentului, în ciuda leziunilor, fiind identificat ulterior de polițiști la domiciliu.

În acest caz, fiind vorba de un vehicul motorizat pe două roți, există și răspundere penală.

 Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat,, plus ,,conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”.

Tot sâmbătă, în jurul orei 16.00, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată de Spitalul Rădăuți, medicii anunțând că au preluat un minor de 17 ani care prezenta leziuni în zona capului, în urma unei căderi de pe bicicletă.

Din verificările efectuate de patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a rezultat că tânărul, în timp ce conducea o bicicletă, a acroșat cu roata din față o bordură,  după care și-a pierdut echilibrul și a căzut pe carosabil.

”În ultima perioadă, aproape zilnic, bicicliștii sunt implicați în accidente rutiere, unele dintre ele cu consecințe dintre cele mai grave. Îngrijorător este și faptul că în multe dintre aceste evenimente sunt implicați minori. Vremea frumoasă și apropierea de vacanțe aduce mai des bicicliști și utilizatori de trotinete pe drumurile publice și de aceea facem apel și la mai multă responsabilitate”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene.

Bicicliștii sunt rugați să poarte echipament de protecție,  să circule prudent, să nu facă manevre bruște și să respecte regulile de circulație.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bicicliști și un mopedist, toți minori, victime în accidente.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi bicicliști și un mopedist, toți minori, victime în accidente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei