Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 117 (8034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Prezență numeroasă

Concursul județean „Trecutul, prezentul și viitorul nostru”, ediția a IV-a, organizat de Clubul Copiilor Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clubul Copiilor Gura Humorului a organizat, în perioada 9 Mai, Ziua Uniunii Europene – 21 Mai, Ziua Mondială a UNESCO pentru Diversitate Culturală, Dialog și Dezvoltare, Concursul județean „Trecutul, prezentul și viitorul nostru”, ediția a IV-a. S-au înscris în concurs 175 de elevi din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, sub îndrumarea a 47 de cadre didactice, remarcându-se și o participare semnificativă a elevilor cu cerințe educaționale speciale, deoarece Clubul Copiilor Gura Humorului promovează o educație incluzivă de calitate.

Expoziția cu lucrările elevilor, lucrări de pictură, desen, grafică pe calculator și fotografie a fost amenajată la Centrul Cultural Gura Humorului. Concursul, coordonat de profesor Mariana Radu și profesor Iulia Danilov, s-a desfășurat pe cinci secțiuni: artă plastică (pictură, desen), grafică în Paint sau Tux Paint, fotografie, creații literare şi prezentări Power Point, având drept scop promovarea patrimoniului cultural național prin lucrări relevante, inspirate din tradițiile și obiceiurile strămoșești, ca parte integrantă a diversității culturale europene, tema celei de a IV-a ediții fiind  „Trecutul, prezentul și viitorul nostru – în spațiul multicultural european”.

Interesul față de tema propusă este demonstrat de numărul mare de participanți, atât din județul Suceava, cât și din județele Iași, Neamț, Harghita, Mehedinți, Bacău, după cum urmează: Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Școala Gimnazială ”Petru Comarnescu” Gura Humorului, Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului, Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, C.S.E.I. ”Sf. Andrei” Gura Humorului, Clubul Copiilor Gura Humorului, Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, Clubul Copiilor Fălticeni, Școala Gimnazială Vatra Moldoviței, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Hârlău, Școala Gimnazială Specială Pașcani, Școala Gimnazială Timișești – Neamț, Școala Gimnazială ”Nagy Imre” Miercurea Ciuc , Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin,  Liceul Tehnologic ”Dumitru Mangeron” Bacău.

Profesorul coordonator Mariana Radu ne-a spus că „acest concurs s-a bucurat de susținerea și aprecierea părinților și a cadrelor didactice partenere, cărora le mulțumim pentru colaborare și implicare. Alese mulțumiri  gazdelor noastre de la  Centrul Cultural din cadrul Primăriei Gura Humorului pentru întreg sprijinul acordat”.

În perioada următoare se vor acorda premii, mențiuni și diplome de participare, conform evaluării comisiei de jurizare. Toți participanții merită aprecieri și felicitări pentru seriozitate, inspirație și talent, dovedite din plin.

„Elevii care au participat la acest proiect au învățat că trăim într-o lume în care au loc multiple și complexe interacțiuni sociale, iar diversitatea culturală, dialogul, conviețuirea pașnică, respectul reciproc pentru valori, tradiții și norme,  contribuie la dezvoltarea unei societăți care promovează egalitatea de șanse, solidaritatea, toleranța, nediscriminarea și dialogul intercultural. Așa cum spunea Paulo Coelho: <Cultura face oamenii să se înţeleagă mai bine unul cu celălalt. Şi, dacă ei îşi înţeleg reciproc mai bine sufletele, este mai uşor să învingă barierele economice şi politice. Mai întâi însă, ei trebuie să-şi dea seama că vecinul lor este, în cele din urmă, asemeni lor, cu aceleaşi probleme, cu aceleaşi întrebări>” , a completat prof. Mariana Radu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul județean „Trecutul, prezentul și viitorul nostru”, ediția a IV-a, organizat de Clubul Copiilor Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul județean „Trecutul, prezentul și viitorul nostru”, ediția a IV-a, organizat de Clubul Copiilor Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei