Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 115 (8032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Ioan Stan atrage atenția că unii miniștri PNL au restanțe de ordin tehnic la îndeplinirea țintelor pentru PNRR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a atras atenția că unii miniștri ai PNL înregistrează restanțe la îndeplinirea țintelor stabilite pentru Planul Național de Redresare și Reziliență. Ioan Stan a spus că banii din PNRR sunt vitali pentru economia românească, motiv pentru care este prioritară îndeplinirea la termen a țintelor stabilite de Comisia Europeană pentru țară, în vederea accesării sumei de 2,9 miliarde de euro, corespunzătoare cererii de plată pe care România o va adresa Uniunii Europene în perioada următoare. Stan a precizat că în acest context, echipa miniștrilor PSD a reușit să se achite de sarcini. „Toate țintele care le reveneau miniștrilor PSD pentru primul trimestru al anului au fost îndeplinite. Restanțele rămase sunt mai degrabă de ordin tehnic decât structural și sunt în responsabilitatea celor de PNL, majoritatea la ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Având în vedere importanța acestor bani pentru România, PSD îi îndeamnă pe partenerii de la PNL la mai multă rigoare și eficiență în îndeplinirea obiectivelor ministeriale asumate, pentru că în contextul economic extrem de dificil din prezent este o obligație de mare responsabilitate atragerea fondurilor europene”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că din cele 2,9 miliarde de euro care se vor regăsi pe cererea de plată pe care România o va trimite în această perioadă Comisiei Europene, peste două miliarde sunt bani nerambursabili. Liderul PSD a arătat că plățile se fac însă doar dacă toate țintele asumate prin PNRR aferente primului trimestru  sunt îndeplinite.

„Asta înseamnă că degeaba își fac treaba miniștrii PSD, dacă cei ai PNL înregistrează restanțe. Am considerat tot timpul că guvernarea presupune eficiență și profesionalism, drept pentru care întotdeauna când am fost la putere am încercat să promovăm profesioniști în funcțiile cheie”, a precizat Ioan Stan. El a mai afirmat că din acest motiv, de fiecare dată guvernările PSD au avut rezultate pozitive care s-au resimțit atât pe plan economic, cât și pe plan social. „În consecință, având în vedere perioada complexă pe care o traversăm, nu ar strica ca și partenerii noștri guvernamentali să ne urmeze exemplul, pentru ca împreună să le oferim românilor o viață mai bună, fără întârzieri nejustificate și fără scuze”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan atrage atenția că unii miniștri PNL au restanțe de ordin tehnic la îndeplinirea țintelor pentru PNRR.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan atrage atenția că unii miniștri PNL au restanțe de ordin tehnic la îndeplinirea țintelor pentru PNRR1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei