Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 115 (8032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Concurență

Competiție de proiecte ale studenților USV, în sprijinul comunității locale din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu este prima dată când studenții anului IV ai Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (FIESC), programul de studiu Calculatoare, au răspuns unor provocări ale comunității.Eforturile cadrelor didactice ale facultății de a oferi studenților o pregătire de nivel înalt, s-au reflectat și pe parcursul acestui an universitar. După ce în cursul anului trecut studenții suceveni au realizat pentru Direcția Agricolă Județeană Suceava un site venit în sprijinul producătorilor agricoli, un site funcțional astăzi și aflat la dispoziția fermierilor, ultimele luni le-a adus o nouă încercare.

 

Un site modern de prezentare a activității societății TPL Suceava

În acest an provocarea a venit din domeniul organizării transportului public  local din municipiul Suceava, propunerea de realizare a unui site pentru Transport Public Local (TPL) Suceava venind din partea cadrului didactic coordonator, prof. univ. dr. ing. Cristina Turcu. S-a dorit astfel realizarea unei simbioze între componentele teoretică și practică ale unui proiect, simultan cu asigurarea unui grad sporit de utilitate, în acest caz cu finalitate pentru societatea civilă. Având în vedere dorința de modernizare a activității de transport local, venită din partea conducerii TPL Suceava, li s-a propus acestora de a dezvolta site-ul Societății de Transport Public Local în regim de competiție, mai multe echipe de studenți ai FIESC, Specializarea Calculatoare, realizând variante originale a unor site-uri care conțin date despre activitatea de transport, trasee, program de circulație, eliberarea tichetelor și abonamentelor, hărți ale rutelor de transport TPL din Suceava.

 

Cele 18 proiecte au fost vizionate de potențialul client și cei implicați în realizarea proiectelor

Munca studenților a fost jurizată de către cadrele didactice și specialiști ai firmei Assist Software din Suceava, care și-au adus aportul în realizarea proiectelor și care împletesc profesiunea cu munca la catedră, conducerea facultății FIESC mulțumindu-le pe această cale pentru efortul lor constant. Din juriu au făcut parte desigur și reprezentanți ai TPL Suceava, în calitate de clienți, un număr de 18 echipe de studenți prezentând variantele de lucrări realizate, în încercarea de a convinge beneficiarul de a achiziționa varianta lor de site. Acest gen de parteneriat a fost gândit pentru a-i ajuta pe studenți în tranziția mai ușoară din școală către piața muncii.

Vasile Sebastian Păduraru, Sabin Mihai Bejinari , Ștefan Șovea, Anastasia Ursu și Maria Iulisa Zbranca au format echipa Ursus, cea mai apreciată de către conducerea TPL. Ei au prezentat o demonstrație pentru un utilizator, creând un cont de test bazându-se pe CNP. Pagina principală a site-ului presupune un carusel cu ultimele anunțuri, mai multe rubrici, trasee, bilete, inclusiv informații turistice, care prezintă câteva date despre obiectivele turistice din Suceava. Pagina conține în continuare întrebări frecvente din partea călătorilor și răspunsuri la acestea, secțiunea de bilete, prețurile biletelor și abonamentelor, traseele autobuzelor cu harta acestora, prezentarea societății, o galerie foto cu imagini ale parcului auto și a altor imagini de interes din TPL, secțiunea de contact.

CMV Next Gen, o echipă formată din Maria Beilic, Răzvan Sebastian Ailenei, Sebastian Amarandei Constantin, Constantin Onofrei și Gheorghe Sebastian Gula au avut de asemenea o propunere interesantă de pagină, cu o prezentare dinamică. În preferințele celor de la TPL Suceava s-au aflat și cei din echipa Random IT, cu Iuliana Andreea Cotos, Emanuel Bogdan Ungurean, Costeluș Emanuel Pamparău, Andrei Tudor Ventuneac și Daniel Ionatan Roman, care au oferit o variantă atractivă și bine cotată a site-ului.

 

Aprecieri foarte bune la adresa realizărilor echipelor studențești

Proiectele prezentate în cadrul întâlnirii din USV au primit aprecierea conducerii TPL Suceava, Andrei Cătălin Agavriloaie, director adjunct TPL Suceava declarând încântat: ”Studenții mi s-au părut foarte pregătiți, sunt undeva între 3 și 5 proiecte care ni se par foarte bine întocmite. Una dintre inițiativele care ne-au impresionat plăcut a aparținut unei echipe care a postat în cadrul site-ului o secțiune de turism, o idee care ne-a încântat, pentru că orice utilizator care intră pe platformă e bine să aibă informații în plus pe lângă cele obligatorii. Pe parte de grafică au fost cel puțin trei proiecte care pe noi ne-au încântat și de unde vom alege cu siguranță o variantă pe care o vom lansa în sprijinul călătorilor suceveni. Dorim cu o asemenea platformă realizată cu ajutorul studenților să fim cât mai aproape de locuitori, să le oferim alternative viabile de circulație cu mijloacele de transport ale TPL Suceava.”

În final am cerut și o părere autorizată a organizatorilor acestei competiții, având experiența anilor anteriori, iar prof. univ. dr. ing. Cristina Turcu ne-a spus:

”În cadrul acestei teme cerințele beneficiarului nu au fost foarte stricte, au lăsat lejeritate studenților, au lăsat loc pentru creativitate. Din această cauză s-a văzut la vizionarea proiectelor realizate că sunt abordări diferite pentru aceeași problemă. Același proiect a fost soluționat în mod diferit de fiecare din cele 18 echipe, arătând concepții și moduri de abordare diferite și originale. De remarcat a fost faptul că echipele s-au organizat similar modului de lucru dintr-o firmă, unii lucrând pe proiectare, alții pe dezvoltare, iar alții pe partea de testare, acordând atenție și calității produsului.” În final profesorul coordonator le-a cerut studenților participanți idei pentru o viitoare încercare: ”Aș vrea sa-mi transmiteți idei pentru provocarea adresată colegilor voștri de la anul, din următoarea promoție de Calculatoare.”, în aplauzele întregii audiențe.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Competiție de proiecte ale studenților USV, în sprijinul comunității locale din Suceava.
 Vizualizări articol: 1491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Competiție de proiecte ale studenților USV, în sprijinul comunității locale din Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei