Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 109 (8026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În ritm de melc

Trei ani și mai bine de două luni de bătut apa în piuă: nici un suspect în cazul jafului asupra valutistului Vasile Poenaru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Au trecut mai bine de trei ani și două luni de la jaful căruia i-a căzut victimă valutistul Vasile Poenaru. Credeți că Poliția are vreun suspect? Vă înșelați. Ancheta bate pasul pe loc cu multă grație, iar stratul de praf de pe dosar se îngroașă cu fiecare zi care trece. Victima a dat o declarație la scurt timp după ce a fost jefuită, iar de atunci pe Vasile Poenaru nu l-a mai deranjat nimeni. Este extrem de evident că în cei mai bine de trei nu s-a făcut altceva decât să se bată apa în piuă, iar rezultatele sunt 0. La puțin timp după eveniment s-a spus că s-au ridicat probe ADN care urmau să conducă la prinderea autorilor, dar despre care nimeni nu mai știe nimic. Poate și faptul că la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava activitatea nu dă în clocot și principala preocupare a celor care lucrează aici pare să fie pensionarea la 40 și ceva de ani contribuie la această lâncezire a anchetei. Cert este că pe vremuri, când existau mai puține mijloace moderne, gen probe ADN, camere de supraveghere etc., anchetele se mișcau mai operativ.

 

Două femei au fost aproape să le încurce hoților planurile

Jaful a cărui anchetă se învârte în jurul cozii a avut loc în dimineața zilei de 7 martie 2019, într-o parcare de pe Mărășești. Mașina cu care au acționat hoții a fost găsită în aceeași zi, abandonată la marginea pădurii Zamca, iar din interiorul și exteriorul autoturismului marca Renault Clio au fost ridicate mai multe probe ADN. În momentul jafului au intervenit două femei, care au încercat să-i împiedice pe hoți să fugă după ce i-au văzut pe aceștia cum au forțat cu o rangă portbagajul autoturismul marca BMW 520 D care îi aparține lui Vasile Poenaru. Cele două persoane au fost audiate la scurt timp după eveniment și de atunci nu le-a mai întrebat nimeni nimic, ca și în cazul lui Vasile Poenaru. Suplimentar, în zonă erau și camere de supraveghere care au surprins o bună parte a jafului. E drept, indivizii care au comis jaful purtau cagule, dar acest aspect nu poate fi o scuză pentru faptul că ancheta bate efectiv pasul pe loc de doi ani. Ca o ironie amară, suspecții sunt cunoscuți, dar față de ei nu s-a început urmărirea penală. În același mod au stat lucrurile și în cazul furturilor care s-au derulat timp de aproape un an și care i-au vizat pe mai mulți oameni de afaceri din Suceava. Chiar dacă toată lumea îi știa pe autori, inclusiv cei păgubiți, pasivitatea polițiștilor a făcut posibil să se producă și alte spargeri. Revenind la cazul de față, trebuie spus că din portbagajul autoturismului marca BMW 520 D aparținând lui Vasile Poenaru s-au furat în jur de 90.000 de euro, 45.000 de lire sterline şi 200.000 de lei, ceea ce înseamnă că prejudiciul total se ridică la aproape 200.000 de euro.

 

Filmul jafului în baza înregistrărilor video

Jaful din dimineaţa zilei de 7 martie 2019 a putut fi uşor reconstituit de pe camerele de supraveghere montate în zonă. Vasile Poenaru, administratorul firmei Kantor, care are deschise trei puncte de schimb valutar în municipiu, a parcat în jurul orei 09.12 autoturismul BMW 520 D în parcarea din spatele magazinului Trident, în zona comercială din apropierea Catedralei Ortodoxe de pe Mărăşeşti, după care a plecat spre zona din faţă a complexului. Cei trei suspecţi au ajuns în preajmă după câteva secunde şi s-au retras apoi după peretele unui bloc turn din apropiere, aşteptând ca proprietarul maşinii să părăsească parcarea. Când au fost siguri că acesta a plecat, cei trei suspecţi au tras autoturismul lor în apropierea maşinii vizate, unul dintre ei începând să forţeze portbagajul cu o rangă. În acest timp, o femeie care grebla în apropiere a văzut ce se întâmplă şi a dat alarma la un magazin din imediata vecinătate. În mai puţin de un minut, individul a reuşit să deschidă portbagajul şi să sustragă o sacoşă cu bani, moment în care lângă autoturismul suspecţilor au ajuns mai multe femei, care au încercat să-i oprească pe hoţi. Cel care a luat sacoşa a reuşit să se urce însă în autoturismul Renault Clio, iar şoferul a efectuat o manevră de mers cu spatele, lovind o maşină parcată, după care a demarat, hoţii făcându-se nevăzuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei ani și mai bine de două luni de bătut apa în piuă: nici un suspect în cazul jafului asupra valutistului Vasile Poenaru.
 Vizualizări articol: 2700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei ani și mai bine de două luni de bătut apa în piuă: nici un suspect în cazul jafului asupra valutistului Vasile Poenaru5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei