Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 107 (8024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Școală vocațională

Condițiile de admitere la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava a anunțat care suntcondițiile de admitere la această unitate de învățământ.

Conform datelor furnizate de arhid. prof. dr. Bogdan-Mihai Hrișcă,directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava, „la cursurile seminarului nostru te poți înscrie dacă ești absolvent de gimnaziu și vei susţine Evaluarea Naţională şi dacă ai minimum media 9,00 la purtare, pentru fiecare clasă din învăţământul gimnazial”.

Programul de admitere este următorul: 11 – 13 mai 2022: eliberarea / transmiterea anexelor fișelor de înscriere pentru elevii sau absolvenții care doresc să participe la probe de aptitudini (se obține de la secretariatul școlii gimnaziale la care este înscris elevul); 16 – 17 mai 2022: înscrierea candidaţilor pentru probele de aptitudini; 18 – 20 mai 2022: desfăşurarea probelor de aptitudini; 23 mai 2022: comunicarea rezultatelor la probele de aptitudini.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină o cerere de înscriere (model tipizat, disponibil pe site-ul școlii https://seminarulortodoxsuceava.ro sau la sediul unității); anexa la fişa de înscriere, eliberată de unitatea de învățământ gimnazial; foaie matricolă pentru clasele V – VIII (sem. I), sau adeverinţă din care să rezulte mediile la purtare pentru fiecare din clasele V – VIII; cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificat de naştere (în copie); fişa medicală a candidatului, în original; declaraţie din partea candidatului şi a părinţilor acestuia că sunt de acord cu prevederile Regulamentului de organizare și funcționare a școlii, tipizat disponibil pe site-ul școlii https://seminarulortodoxsuceava.ro sau la sediul unității); adeverinţă / certificat de botez(ortodox), în copie; recomandarea consiliului parohial sau a preotului paroh; binecuvântarea Chiriarhului locului, care se obţine de la sediul Centrului Eparhial Suceava (Sectorul Educațional-Teologic, etaj 1, cam. 26). Persoana de contact este arhid. Marius-Gabriel Filip (filip@arhiepiscopiasucevei.ro, 0744 388 928).

Elevii trebuie să susțină probe de aptitudini:proba orală care constă în: verificarea dicției prin rostirea unei rugăciuni / poezii, la alegerea candidatului; motivarea alegerii unei unități de învățământ vocațional teologic; verificarea aptitudinilor muzicale, prin intonarea unei cântări religioase, la alegerea candidatului. Proba de verificare a cunoștințelor religioase constă într-o lucrare scrisă, cu durata de două ore, la Religie. Subiectele pentru această probă se elaborează din următoarele teme, studiate la religie, în clasele V – VIII: Decalogul: importanța lui în viața omului– clasa a V-a; Rugăciunea, bază şi lumină a vieţii creştine– clasa a VI-a; Rugăciunea „Tatăl nostru”– clasa a VI-a; Sfintele Taine în viaţa creştinilor – clasa a VII-a; Biserica – lăcaş de închinare şi de sfinţire a omului– clasa a VII-a; Domnul Iisus Hristos, Lumina lumii– clasa a VIII-a; Sfânta Treime în Sfânta Liturghie şi în viaţa Bisericii – clasa a VIII-a. Pentru a putea fi declarat admis, nota obținută la această probă trebuie să fie cel puțin 7 (șapte).

Această notă este nota finală la proba de aptitudini.

Media finală de admitere se calculează ca medie aritmetică între media obținută la probele de aptitudini și media de admitere (80% – media obținută la Evaluarea Națională și 20% – media generală obținută în gimnaziu). Pentru detalii suplimentare: telefon 0330 803 657 sau email, la adresa seminarulteologicsv@yahoo.com.

„Seminarul Teologic Liceal Ortodox <Mitropolitul Dosoftei> Suceava este o școală vocațională deschisă spre nevoile și preocupările generațiilor actuale de elevi. Este o comunitate care crește cu fiecare elev în parte, o instituție care are în vedere formarea unor tineri pregătiți pentru societatea de mâine”, a mai spus arhid. prof. dr. Bogdan-Mihai Hrișcă, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condițiile de admitere la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava.
 Vizualizări articol: 650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condițiile de admitere la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei