Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 94 (8011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Performanță

Eleva Simina Teodora Buculei, de la Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni, a obținut Locul I la faza națională a Olimpiadei de istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eleva Simina Teodora Buculei, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, a obținut Locul I la faza națională a Olimpiadei de istorie, competiție ce s-a desfășurat, în perioada 18 – 21 aprilie 2022, la Târgu Mureș.

Acest rezultat a fost anticipat într-un fel de prof. de istorie Vasiliu Anișor, care se ocupă de pregătirea Siminei, acesta declarând înainte de faza națională a olimpiadei: „În logica lucrurilor, Simina va obține acolo cel puțin o mențiune, dacă nu chiar un premiu, depinde de inspirația și dispoziția de moment, de concurență, de subiecte. Am, însă, convingerea fermă că această elevă de excepție va face rostit numele prestigiosului colegiu fălticenean și, implicit, al județului Suceava, de la tribuna premierii elevilor merituoși. Va încheia studiile liceale în deplină glorie”.

Eleva Simina Teodora Buculei a urcat pe prima poziție a competiției pentru că este pasionată de istorie și este foarte sârguincioasă: „Pasiunea pentru obiectul studiat a început cu ceva timp în urmă și totodată mi-am dat seama că studiind istoria îmi pot dezvolta cultura generală, mai ales că vizitarea unor obiective în cadrul unor excursii mi-a oferit partea practică a ceea ce mi-am însușit la orele de curs. Îmi doresc să fac din asta performanță, pentru că un om care își cunoaște istoria poate să intervină asupra viitorului. Implicarea profesorului coordonator în verificarea cunoștințelor reprezintă de asemenea un sprijin pentru ca ceea ce lucrez să fie validat”.

 

„În spatele unui astfel de rezultat se află o muncă de câțiva ani în domeniul istoriei”

Simina, elevă în clasa a XII-a F, profilul filologie, la Colegiul „Nicu Gane”, și-a descoperit vocația pentru această nobilă disciplină de studiu în clasa a IX-a când, după câteva săptămâni de meditație, l-a anunțat pe profesorul Vasiliu Anișor că dorește să participe la olimpiada de istorie. Ulterior, după derularea etapelor locală, județeană și națională a venit confirmarea talentului și a muncii depuse, obținerea unui onorant premiu al II-lea la etapa națională desfășurată la Drobeta-Turnu Severin. Aceasta se întâmpla în primăvara anului 2019. Apoi, în martie 2020, a venit pandemia. După doi ani complicați din toate punctele de vedere, în primăvara acestui an, au fost reluate majoritatea competițiilor școlare. Simina a confirmat din nou, obținând nota zece (unica din concurs) și, implicit, locul I, singurul calificabil pentru etapa superioară a competiției, faza națională, unde Simina a urcat pe prima poziție.

Eleva a transmis că în spatele unui astfel de rezultat se află o muncă de câțiva ani în domeniul istoriei, iar dincolo de studiul la școală, o documentare permanentă. Tot ea spus că „un om care își cunoaște istoria poate să intervină asupra viitorului”.

Vă reamintimcă singurul elev din județ  care a obținut media 10 la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat este Simina Teodora Buculei.

 

Încă trei mențiuni pentru elevi suceveni

Am aflat de la echipa de suceveni prezentă la Târgu Mureș, la Olimpiada de istorie, faza națională, coordonată de prof. Rodica Cozaciuc, care sunt celelalte rezultate meritorii obținute de elevii din județ: Mențiune pentru Andrea Maria Berariu, clasa a IX-a, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, îndrumător: prof. îndrumător Rodica Cozaciuc, elev caporal Timotei Alecu, clasa a XI-a, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, îndrumător: prof. Petrică Ciocan, și Bianca Pătrăucean, clasa a X-a, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, îndrumător prof. Ana Gabriela Pogorevici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eleva Simina Teodora Buculei, de la Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni, a obținut Locul I la faza națională a Olimpiadei de istorie.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eleva Simina Teodora Buculei, de la Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni, a obținut Locul I la faza națională a Olimpiadei de istorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei