Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 91 (8008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat contractul de începere a lucrărilor pentru un amplu proiect de modernizare a municipiului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat, luni, contractul de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului „Municipiul Verde – Mobilitate urbană durabilă în Vatra Dornei”, în valoare de 21,259 de milioane de lei, inclusiv TVA. Lucrările vor fi realizate de asocierea de firme Maghebo SRL și SC Cornell’s Floor SRL și vor dura 20 de luni de la data emiterii ordinului de începere. Ilie Boncheș a spus că prin acest proiect vor fi realizate mai multe investiții, iar municipiul Vatra Dornei va beneficia de un sistem de transport public modern, cu autobuze hybrid, dar și de o infrastructură modernă pentru bicicliști.

Astfel, Boncheș a spus că prin proiect vor fi achiziționate autobuze noi și vor fi montate stații de încărcare electrice pentru acestea. „Se va crea un sistem de transport public pentru transport în comun ce presupune atât achiziția de autobuze hybrid, cât și îmbunătățirea infrastructurii de transport, pentru reducerea costurilor cu deplasarea către principalele obiective din municipiu. Tot în cadrul proiectului vor fi amenajate stații de autobuze pentru transportul public înființat, va fi implementat un sistem de E-Ticketing și management al flotei de autobuze”, a arătat primarul din Vatra Dornei. El a adăugat că proiectul include și amenajarea de piste pentru biciclete în zona centrală a municipiului, dar și înființarea unui sistem gratuit de închiriere biciclete (Bike-Sharing) și un sistem de monitorizare video a stațiilor de închiriere.

 

Mai multe străzi din Vatra Dornei vor fi reabilitate

Ilie Boncheș a spus că printre investiții se numără și reabilitarea străzilor destinate traseelor pentru mijloacele de transport în comun. Astfel, pe str. Mihai Eminescu va fi reabilitat stratul de asfalt, vor fi desființate parcările laterale de pe cele două sensuri, iar în locul lor vor fi amenajate piste pentru biciclete. Apoi, pe str. Strada Republicii va fi reabilitată o porțiune prin refacerea infrastructurii carosabile cu pavele și o altă porțiune prin înlocuirea stratului de uzură din beton asfaltic, urmând să fie create trasee pietonale și piste de biciclete. Ilie Boncheș a mai adăugat că și pe Aleea Dornelor va fi reabilitată infrastructura stradală pentru amenajarea de piste de biciclete. El a mai spus că altă investiție va fi în amenajarea a două parcări în zone adiacente centrului municipiului, atât pentru riverani, cât și pentru turiști, astfel încât aceștia să-și poată lăsa mașinile și să se deplaseze cu bicicletele sau să se plimbe în zona pietonală.

„Trebuie spus că și pe str. Luceafărului se vor înlocui pavajul deteriorat, rigolele pluviale și va fi armonizată cromatic arhitectura stradală cu clădirile istorice din apropiere. Proiectul mai include și reabilitarea structurii de rezistență și a căii de rulare a podului pietonal peste râul Dorna, refacerea arhitecturii pentru a corespunde cerințelor unei stațiuni turistice de interes național. O altă investiție importantă este și reabilitarea pasajului subteran din apropierea podului”, a declarat primarul din Vatra Dornei. Nu în ultimul rând el a arătat că urmează și crearea unui sistem de iluminat public pentru pistele de bicicliști şi aleile pietonale de pe străzile Mihai Eminescu, Luceafărul, Republicii, Băii, Vasile Lițu, aleea Dornelor, dar și în zona celor două parcări noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat contractul de începere a lucrărilor pentru un amplu proiect de modernizare a municipiului.
 Vizualizări articol: 1366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat contractul de începere a lucrărilor pentru un amplu proiect de modernizare a municipiului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei