Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 87 (8004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

A fost adoptată legea deputatului Șoldan pentru dublarea alocației de hrană pentru bolnavii din spitale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pacienții din spitale vor beneficia de o alocație de hrană mai mare după ce un proiect de lege inițiat de deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a fost adoptat miercuri în Camera Deputaților. Gheorghe Șoldan a spus că aceasta este prima sa propunere de lege, pe care a inițiat-o anul trecut împreună cu alți doi deputați PSD, Bogdan-Gruia Ivan și Vasile-Daniel Suciu. Șoldan a precizat că legea a fost inițiată pentru dublarea normei de hrană în spitalele din România, iar după adoptarea de către Camera Deputaților ca for decizional, va fi trimisă la promulgare.

Deputatul PSD de Suceava a declarat că legea prevede un minim de 22 de lei/zi de spitalizare pentru hrana pacienților, iar această sumă va fi actualizată anual cu rata inflației. Cheltuielile aferente alocației de hrană în unitățile sanitare publice se asigură prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate. „Sunt foarte bucuros că reușim, astăzi, să dăm o veste bună și speranță pacienților din România. O masă decentă pentru un bolnav înseamnă șanse mai bune de vindecare, dar mai ales înseamnă din partea autorităților respect, demnitate și asigurarea unui drept fundamental. Păcat că a durat un an întreg toată procedura legislativă”, a afirmat Gheorghe Șoldan. El a arătat că USR, care a avut un ministru al Sănătății, a ignorat acest proiect. „Practic, a ignorat foamea din spitale. A trebuit să vină PSD la guvernare, să punem pe ordinea de zi proiectele care vizează în primul rând oamenii care depind de bunăvoința statului”, a subliniat Șoldan. El a ținut să le mulțumească colegilor din PSD și tuturor parlamentarilor care au votat această lege, cu gândul la oameni, și nu la competiții electorale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost adoptată legea deputatului Șoldan pentru dublarea alocației de hrană pentru bolnavii din spitale.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
A fost adoptată legea deputatului Șoldan pentru dublarea alocației de hrană pentru bolnavii din spitale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei