Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 86 (8003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Noutate

Teatrul Rădăuți va debuta cu o piesă scrisă de rădăuțeanul Matei Vișniec

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scena Casei Municipale de Cultură Rădăuți a găzduit ieri o conferință de presă care a însemnat „botezul” noii trupe de teatru de pe lângă Casa de Cultură, mai exact, Teatrul Rădăuți. Conferința de presă susținută de primarul municipiului, Bogdan Loghin, regizorul Ovidiu Lazăr și directorul Casei Municipale de Cultură Rădăuți, Ovidiu Foca, a fost organizată cu prilejul deschiderii primei stagiuni teatrale la Rădăuți, așezare unde nu a mai activat o trupă locală de teatru de mai mult de 20 de ani. În toamna anului trecut, la inițiativa primarului Loghin, a fost reînființată o trupă de teatru, trupă care în prezent este formată din aproape 20 de tineri, majoritatea elevi de gimnaziu și liceu, din municipiu. Tineri artiști rădăuțeni sunt coordonați de regizorul Ovidiu Lazăr de la Teatrul Național din Iași, o personalitate în domeniu, regizor cu o carieră de peste 35 de ani. „Am vrut să fac o școală prin acest teatru, pentru că actorii sunt tineri, și vă spun sincer că pot să merg în orice teatru din țară fără să mă fac de rușine. Încercăm să construim stagiuni permanente, și nu este exclus ca ediția de anul viitor a Galelor Uniter să se organizeze la Rădăuți”, a afirmat Ovidiu Lazăr. Teatrul Rădăuți este o entitate culturală care și-a propus să aducă în fața publicului spectacole realizate doar prin resurse locale, structurate pe stagiuni permanente. Proiectul cultural va crea și alte forme de acte artistice bazate pe conexiunile dintre teatru și arte vizuale, muzică film, coregrafie și literatură.

La rândul său, primarul Bogdan Loghin a arătat: „este un moment deosebit pentru Rădăuți. După 20 de ani vom avea din nou teatru în municipiu și mă bucur că debutul se face cu o piesă scrisă de rădăuțeanul Matei Vișnec, cu un regizor de valoare, și cu niște tineri actori deosebiți. Consider că este un moment extraordinar pentru localitatea noastră, și așa cum am spus încă de ceva vreme în urmă, nu mă voi axa numai pe dezvoltarea urbanistică sau în alte domenii a municipiului, ci și pe dezvoltarea culturii în urbea noastră”.

Prima stagiune a Teatrului Rădăuți se va deschide în acest weekend, în zilele 16 și 17 aprilie, de la orele 19.00., cu spectacolul Povestea regelui supărat pe clovn de Matei Vișniec, în regia lui Ovidiu Lazăr. Intrarea este liberă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teatrul Rădăuți va debuta cu o piesă scrisă de rădăuțeanul Matei Vișniec.
 Vizualizări articol: 784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Teatrul Rădăuți va debuta cu o piesă scrisă de rădăuțeanul Matei Vișniec1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei