Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 80 (7997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Sprijin umanitar

Un nou transport de produse alimentare, de la Suceava pentru Cernăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou transport de produse alimentare, necesare pentru hrana zilnică a refugiaților, a fost pregătit pentru a pleca marți, din partea Primăriei municipiului Suceava spre Cernăuți, care găzduiește peste 100.000 de persoane fugite din calea războiului.

„Aproximativ 10 tone de produse alimentare, în valoare de 39.532 lei, din banii municipalității și din sponsorizări, vor ajunge astăzi la Cernăuți.
Vor fi trimise următoarele produse: zahăr alb, ulei floarea-soarelui, mălai extra, făina albă de grâu, fasole cu costiță, pateuri de ficat, paste făinoase”, a anunțat marți primarul Sucevei, Ion Lungu.

La sfârşitul săptămânii trecute edilul sucevean a avut o discuție cu reprezentanți ai BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare) pe tema gestionării persoanelor refugiate din Ucraina.

Au participat la discuție șefa Direcţiei de Infrastructură BERD din România, Venera Vlad, precum și Charlotte Ruge și Susan Goeransson, din conducerea BERD de la Londra.

Acestea i-au adus la cunoștință pachetul financiar de sprijin pentru autoritățile locale din România, pentru gestionarea refugiaților ucraineni și pentru realocarea afacerilor ucrainene în România.

„Vom recupera banii pe care i-am cheltuit până acum pentru gestionarea migranților ucraineni, precum și pentru ajutoarele umanitare trimise de la Guvern din banii care vor veni de la Uniunea Europeană pentru acest gen de cheltuieli. Primăria municipiului Suceava este alături de poporul ucrainean și în special de orașul Cernăuți în aceste momente grele prin care trec din cauza războiului. Ne rugăm la Dumnezeu să înceteze acest război nemilos și nedrept din Ucraina”, a mai spus primarul Ion Lungu.

Primul transport cu produse alimentare din partea Primăriei Suceava către administrația locală din Cernăuți, pentru gestionarea crizei refugiaților, a plecat spre Ucraina marți, 29 martie.

În total au fost oferite 13 tone de alimente: mălai, făină albă, ulei, zahăr, conserve carne porc și vită, sare, paste făinoase și tăiței, cu o valoare de 80.645,12 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou transport de produse alimentare, de la Suceava pentru Cernăuți.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un nou transport de produse alimentare, de la Suceava pentru Cernăuți1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei