Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 76 (7993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Mirela Adomnicăi: „Ca membru al Comisiei pentru Muncă susțin orice creștere a salariilor tuturor românilor, dar nu în dauna scăderii bugetului de pensii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat că o bucură faptul că liberalii au aderat la viziunea PSD de creștere a veniturilor românilor. Mirela Adomnicăi a spus că după doi ani în care au suspendat Legea salarizării și Legea pensiilor și după doi ani în care au refuzat dublarea alocațiilor, liberalii au ajuns la viziunea de stânga a PSD în care creșterea economică trebuie distribuită în societate pentru creșterea nivelului de trai. „Cu toate acestea, sincer nu cred că propunerea liberalilor cu reducerea CAS ar rezolva problema scăderii nivelului de trai din cauza inflației. E nevoie de măsuri structurale mult mai ample și mai complexe. Dar putem discuta asupra acestui subiect, însă nu înainte de a vă pune de acord în partid și cu domnul premier, de a clarifica cu cât vreți să reduceți CAS, de unde veți tăia din buget pentru a acoperi scăderea cu 20% a bugetului de pensii și cum îi veți forța pe patroni să transfere acest beneficiu în salariul net, adică în buzunarul angajaților”, a declarat deputatul PSD de Suceava.

Deputatul PSD a amintit că PNL a transmis un comunicat de presă cu privire la propunerea de reducere a CAS, dar în care nu este clar cu cât vrea să scadă. Mirela Adomnicăi a declarat că pe de o parte liberalii au declarat că vor să reducă cu 5%, care din 25 înseamnă 1,25. „Deci dacă reducerea e de 5%, atunci CAS ar trebui să se reducă cu 1,25 puncte procentuale, de la 25% la 23,75%. Dar în același comunicat se scrie că propunerea de reducere a CAS de la 25% la 20%, adică o reducere cu 5 puncte procentuale, care ar fi o scădere a acestei contribuții cu 20%, nu cu 5% cum scrie în comunicatul de la PNL”, a spus deputatul social-democrat.

Mirela Adomnicăi a ținut să le adreseze o rugăminte liberalilor să spună cum garantează că angajatorii vor majora salariile în urma acestei scăderi de taxe. „În România, marea majoritate a salariilor din privat sunt negociate pe valoarea netă. Cum îi veți obliga pe patroni să transfere această scădere de taxe în buzunarul angajaților? Dar probabil cea mai importantă întrebare la care mi-aș dori un răspuns cât mai clar din partea PNL este de ce au recurs la calea parlamentară de reglementare a unei astfel de măsuri? Stimați colegi liberali, dumneavoastră aveți premierul în funcție și faceți parte dintr-o coaliție la guvernare! Cu tot respectul, nu sunteți în opoziție, deci nu vă mai comportați ca și cum ați fi în opoziție”, a declarat Adomnicăi. Ea a spus că faptul că acest lucru nu s-a discutat nici în Coaliția de Guvernare, iar faptul că premierul nu s-a exprimat în nici un fel asupra acestui subiect atât de important pentru PNL o face să creadă că premierul Nicolae Ciucă nici măcar nu cunoaște această inițiativă din interiorul PNL. „Ca membru al Comisiei pentru Muncă susțin orice creștere a salariilor tuturor românilor, dar nu în dauna scăderii bugetului de pensii”, a încheiat Mirela Adomnicăi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirela Adomnicăi: „Ca membru al Comisiei pentru Muncă susțin orice creștere a salariilor tuturor românilor, dar nu în dauna scăderii bugetului de pensii”.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mirela Adomnicăi: „Ca membru al Comisiei pentru Muncă susțin orice creștere a salariilor tuturor românilor, dar nu în dauna scăderii bugetului de pensii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei