Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 74 (7991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Martie-iulie

Concursul european pentru liceeni „Tinerii în pădurile Europei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul european „Tinerii în pădurile Europei”, concurs dedicat liceenilor, organizat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă Alutus și Ministerul Educației, se desfășoară în perioada martie – iulie. Conform https://educatiafnonf.wordpress.com/, materialele educaționale necesare pentru pregătirea echipajelor sunt disponibile pe pagina web a concursului: http://www.rosilva.ro/articole/concursul_international_ypef-tineri_in_padurile_europei__p_2129.htm, http://www.ypef.eu   (limba română).  Regulamentul concursului: http://www.rosilva.ro/files/content/bucuresti/RegYPEF2022n.pdf .

Conform Ministerului Educației, calendarul etapelor concursului sunt: martie 2022– diseminarea informațiilor în unitățile de învățământ; 4 aprilie – 6 mai 2022: înscrierea participanților la Palatul Copiilor Suceava (pentru elevi din județul Suceava); 9-13 mai 2022: Etapa I – organizarea concursului la nivel județean (data și ora vor fi comunicate coordonatorilor echipajelor înscrise la concurs, Etapa a II – a, etapa preselecției naționale (organizată de Direcțiile Silvice județene din cadrul RNP – Romsilva), Etapa a III-a – etapa națională (Parcul Natural Munții Maramureșului).

Inspectorul școlar prof. Tatiana Vîntur a transmis care sunt condițiile de participare: Cunoașterea limbii engleze la nivel mediu; Elevi de liceu cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani; Dintr-o unitate școlară pot participa cel mult două echipaje. Echipajul este alcătuit din trei elevi cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani (la începutul anului școlar respectiv) și un profesor coordonator; Pentru unitățile școlare care au două echipaje în concurs se vor trimite două fișe de înscriere pentru cele două echipaje; Înscrierea în concurs se face la adresa de e-mail: beatrice_choleva@yahoo.com; La înscriere se vor trimite următoarele date (document word și adresă oficială, scanată), conform fișei de înscriere. La etapa județeană elevii vor fi însoțiți de profesorul coordonator. Toate etapele concursului se vor desfășura în limba engleză. „La etapa județeană, proba constă în rezolvarea de către elevi a unui test de 50 de întrebări tip grilă, într-un interval de timp de maxim 2,5 ore. Echipajul care obține cel mai mare punctaj la test se califică la preselecția națională. În cazul în care există egalitate de punctaj, echipajele vor trebui să rezolve succesiv, teste de 10 întrebări tip grilă, până când se va realiza departajarea. Întrebările tip grilă vor fi realizate din bibliografia concursului, menționată la art. 7. Întrebările conțin 4 răspunsuri, din care doar unul corect. Întrebările vor fi formulate de reprezentanții RNP-Romsilva, în colaborare cu reprezentanții celor doi parteneri”, a completat inspectorul școlar prof. Tatiana Vîntur.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul european pentru liceeni „Tinerii în pădurile Europei”.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul european pentru liceeni „Tinerii în pădurile Europei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei