Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 71 (7988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

De ajutor

Magazin cu produse oferite gratuit refugiaților ucraineni, deschis zilnic în Observatorul Astronomic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un magazin adresat refugiaților ucraineni, stabiliți temporar în zona Sucevei, a fost deschis vineri în incinta Observatorului Astronomic al USV din municipiu. Prin intermediul acestui spațiu, deschis zilnic între orele 12.00-16.00, cei care pot proba cu documentele lor statutul de refugiat își pot procura zilnic 10 produse de trebuință, de la hrană și produse de igienă la jucării pentru cei mici.

 

Produsele ajung aici din centrele de colectare create din donațiile oamenilor

Am stat de vorbă cu Otilia Cramariuc, referent în cadrul Centrului de Transfer Tehnologic din USV, unul dintre cei care au pus suflet în realizarea acestui punct de sprijin pentru refugiați: ”Acest magazin a fost realizat din donațiile oamenilor, adunând pe rafturile lui obiecte necesare refugiaților din Ucraina. El oferă gratuit celor aflați în nevoie produse alimentare conservate, haine, produse de igienă corporală, jucării, produse pentru îngrijire copii, hrană bebeluși, papetărie și altele. Ele provin din donații de la persoane fizice, de la organizații, de la societăți comerciale și reprezintă produse care au fost colectate fie aici, la Punctul de Colectare de la Observatorul Astronomic al USV, fie din depozitul funcțional de la Siret. Magazinul va funcționa în fiecare zi între orele 12.00 - 16.00, iar fiecare dintre acei refugiați care vor accesa acest magazin vor avea dreptul să achiziționeze câte 10 produse de persoană pe zi, oferta fiind valabilă pentru fiecare membru al familiei. Ei vor trebui să facă dovada că provin din Ucraina, iar noi îi vom înregistra pe baza documentelor de identitate prezentate și îi vom sprijini în tot ceea ce-și doresc. Dacă au nevoie de anumite produse care nu sunt momentan în magazin, încercăm să găsim aceste produse în depozitul central de la Siret, de unde pot fi aduse pentru folosință. Avem nevoie de mediatizare pentru acest magazin, pentru că ne dorim ca cei aflați în această situație limită să beneficieze de serviciile noastre. În același timp așteptăm și sugestiile lor, pentru a încerca să onorăm și alte cerințe.”

Cei mai mulți dintre refugiații pentru care a fost creat acest magazin sunt cazați în Suceava la hoteluri, la persoane fizice sau în căminul USV, unde se află cei stabiliți aici pentru o perioadă mai lungă. Desigur, magazinul se adresează și refugiaților aflați în tranzit prin Suceava, el fiind deschis după acest orar 7 zile pe săptămână.

În magazin le-am întâlnit pe Eva și Polina, două tinere de 14 și 16 ani, care s-au refugiat împreună cu mama lor din Odesa. Ele se reîntorseseră să schimbe unele produse luate pentru copilașii de 2 și 4 ani care se află împreună cu familia la Suceava, cu toții fiind cazați într-un cămin al universității. Ne-au spus că au nevoie de haine, de produse de igienă și jucării pentru cei mici și creioane colorate.

Cei ajunși la Suceava după declanșarea conflictului armat din Ucraina sunt așteptați așadar în acest magazin, creat de oameni care încearcă să ajute și să ofere o rază de speranță celor aflați în suferință.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magazin cu produse oferite gratuit refugiaților ucraineni, deschis zilnic în Observatorul Astronomic.
 Vizualizări articol: 1738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Magazin cu produse oferite gratuit refugiaților ucraineni, deschis zilnic în Observatorul Astronomic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei