Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 69 (7986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Piperat

Urzici la preț de trufandale, în piața din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În piețele din municipiul Suceava au apărut la vânzare urzicile. Deocamdată, sunt doar pe câteva tarabe, și asta pentru că timpul rece de până acum nu a permis creșterea urzicilor. Cele care se vând acum au prețuri ridicate și nu foarte multă lume își permite să achite prețul solicitat. Prețul pentru o punguliță de urzici, în care erau în jur de 80-90 de grame, așa cum a arătat la cântărire, era de 5 lei. Un calcul sumar arată că kilogramul de urzici de vinde cu peste 50 de lei, un preț care îi face pe mulți suceveni să se gândească de mai multe ori înainte de a scoate acești bani din buzunar.

În piața agroalimentară din centrul municipiului Suceava am întâlnit o femeie care și-a cumpărat astfel de trufandale și spune că chiar dacă a plătit mai mult o face pentru sănătatea ei și a soțului. A încercat și o mică negociere la preț, iar în final cele cinci punguțe cu urzici i-au fost vândute cu mai puțin de 25 de lei.

Tot de sezon, în piață se vindea și leordă. Folosită în general pentru salate, leorda se comercializa cu 2 lei legătura sau 3 legături la 5 lei. Cu alte cuvinte, cine dorește să consume produse de sezon care au apărut recent trebuie să plătească sume destul de consistente. Iar pentru oamenii care postesc, efortul financiar este și mai mare, prețurile la legume și fructe fiind destul de ridicate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urzici la preț de trufandale, în piața din Suceava.
 Vizualizări articol: 1336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Urzici la preț de trufandale, în piața din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei