Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 69 (7986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veste bună

Pediatria spitalului din Rădăuți și-ar putea relua activitatea în maximum 4 săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secția Pediatrie a Spitalului Municipal „Sfinții Doctori Cosma și Damian” din Rădăuți s-ar putea redeschide în 3-4 săptămâni, a declarat, miercuri, managerul unității medicale, Dan Vatră. Secția, care a fost închisă din data de 22 martie a.c., pe durată nedeterminată, din lipsă de medici, și-ar putea relua activitatea datorită unui medic pediatru din Siret. Doctorița din Siret a efectuat și până acum gărzi la Rădăuți, potrivit managerului, și a ocupat postul la spital prin concurs. 

„Sperăm ca în 3-4 săptămâni să revenim la normal”, a declarat Dan Vatră.

Până atunci, o mai bună colaborare a medicilor de familie cu familiile cu copii și disponibilitatea de a acorda consultații și în afara programului de lucru, inclusiv noaptea și în weekend, ar evita aglomerarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, cu cazuri care pot fi rezolvate în pre-spital. 

Reamintim că Secția Pediatrie a spitalului din Rădăuți, cu 30 de paturi și trei medici titulari, a fost închisă după ce medicul șef s-a îmbolnăvit de Covid-19, iar un alt medic a solicitat concediu paternal, după ce soția sa a născut gemeni. Medicii secției sunt cei care asigură consultațiile și tratamentul și în Compartimentul de Primiri Urgențe și în Ambulatoriul de specialitate. Pentru funcționarea unei linii de gardă la un spital este nevoie de cel puțin 4 medici, dar la acest minimum prevăzut de lege numărul de gărzi lunare per medic crește și este epuizant. Când este de gardă, medicul stă în spital minimum 30 de ore consecutiv.

Până la reluarea activității, personalul de la Pediatrie din Rădăuți a fost redistribuit la alte secții și, de asemenea, au fost acordate concediile de odihnă restante de anul trecut. La spitalul din Rădăuți media prezentărilor la pediatrie este de 60-80 de copii/ zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pediatria spitalului din Rădăuți și-ar putea relua activitatea în maximum 4 săptămâni.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pediatria spitalului din Rădăuți și-ar putea relua activitatea în maximum 4 săptămâni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei